Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Køkkenliv 7/2010

Læs hele fagbladet

 

Alle venter på maden

Måltidet skal sidde lige i skabet på Strandgården. Det er nemlig et højdepunkt for klienterne, der alle har pådraget sig hjerneskader og genoptrænes på stedet. Køkkenet klarer samtidig kravene om empati og indsigt i de forskellige handicaps.

Spareorkan på vej mod de kommunale køkkener

Halvdelen af landets kommuner skal spare på køkkenområdet i 2011, og det vil med stor sandsynlighed ramme børn, gamle og køkkenansatte hårdt. Det viser en undersøgelse fra Kost & Ernæringsforbundet. Nedskæringerne bekymrer forbundet, men ikke KL.

Køkkener kæmper mod det barnagtige

Vi er blevet barnagtige, vi går efter de lette løsninger, og det gælder ikke mindst politikere og embedsmænd. Det mener samfundsforskeren Johannes Andersen, der opfordrer Kost & Ernæringsforbundets medlemmer til at stå fast på deres faglighed, holdninger og værdier.

En liste så laaang

Reglerne for mærkning af færdigpakkede fødevarer er blevet strammet gennem de seneste år. Det er en udfordring for køkkenerne, der skal levere mad med alenlange og uforståelige deklarationer. Og i øvrigt oplever en forskellig håndtering af mærkningsreglerne fra fødevareregionernes side.

Innovation på trods

Kostfaglige ledere er parate til innovation, også selv om de formelt set ikke er uddannet til det. Det viser FTF’s Lederpejling 2010.