Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Leder: Du skal ha’ det godt på job

  • GHITA PARRY / FORMAND

I Kost & Ernæringsforbundet kæmper vi for et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads. Det gør vi i det daglige arbejde, og vi gør det ved forhandlingsbordet. Derfor er et bedre arbejdsmiljø og ikke mindst et bedre psykisk arbejdsmiljø et af resultaterne af de overenskomster, vi indgik med arbejdsgiverne i stat, regioner og kommuner tidligere på året.

På det kommunale område har vi netop lanceret SPARK, som er et samarbejdsprojekt mellem os, arbejdstagere og arbejdsgivere. Projektet skal over de næste år øge trivslen og forbedre det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Helt centralt i projektet står et rejsehold, som rykker ud på den enkelte arbejdsplads og går i dialog med ledelse og tillidsfolk for at gøre sit til, at trivslen bliver bedre.

På det regionale område har vi aftalt et stort forskningsprojekt i psykisk arbejdsmiljø. Der er brug for mere evidens på området, vi må vide, hvad der virker. Projektet skal samtidig vise, hvilken indflydelse det psykiske arbejdsmiljø har på opgaveløsningen. Jeg er overbevist om, at det gør en verden til forskel, om man har det godt eller skidt på jobbet. Det siger næsten sig selv, at glade medarbejdere præsterer bedre.

I regionerne har vi også aftalt, at man har mulighed for at tilkalde ekspertbistand og rådgivning til arbejdspladsen – blandt andet ved forandringer, men vi har endnu til gode at se det virke.

Også på statens område ser vi frem til, at de indsatser, der er aftalt til gavn for mennesker og miljø, sættes i gang, så vi f.eks. også på de statslige arbejdspladser kan sige goddag til et rejsehold, der kan bidrage til at øge trivslen.

Det er nemlig afgørende vigtigt, at du og dine kolleger har det godt på jobbet. Hvis I har det skidt, yder I ikke nær så god en indsats, som når I har det godt, og i sidste ende er det borgerne, det går ud over.

Vi kæmper derfor videre for at sikre, at du og dine kolleger har det godt på job. ​

Tak for en stor indsats i året der gik. Pas på dig selv og hinanden.
Rigtig god jul og godt nytår!