Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Leder: Uddannelse skal føre til job

  • GHITA PARRY/ FORMAND
    GHITA PARRY/ FORMAND

Det har blandt andet betydet, at profilen for de færdiguddannede nu står skarpere. Det betyder, at kompetencerne er mere tydelige. Når du er færdig som professionsbachelor i ernæring og sundhed, kan du løfte en lang række opgaver på arbejdsmarkedet. Du er ikke kun gearet til det offentlige arbejdsmarked. Også den private sektor har brug for dig.

På facebook står Kost & Ernæringsforbundet bag en række netværksgrupper. En af dem er et stort og aktivt netværk for professionsbachelorer i ernæring og sundhed. Her debatteres flittigt om alskens faglige emner og forleden også, om der nu er job at få. Det korte svar er: Ja. Det er der.

Uddannelsen giver dig rigtig gode kompetencer til at varetage en bred vifte af job, hvor ernæring og sundhed er fællesnævner. Du kan arbejde med behandling og vejledning, med forebyggelse, med professionel forplejning, med ledelse, med udvikling, innovation og kvalitetssikring. Du kan være i industrien, du kan være på et plejehjem, et sygehus, i en børnehave, et sundhedscenter, en stor virksomhed, arbejde som selvstændig og meget mere.

Kigger vi ud i kommunerne, er der efterspørgsel efter dine kompetencer. Det siger KL også her i bladet. De har brug for de kompetencer, professionsbachelorerne har. Og de får mere og mere brug for dem.

Så i modsætning til, hvad du måske hører og tror, så er der job at få. Som i så mange andre brancher, hænger job ikke på træerne. Presset på arbejdsmarkedet er stort. Derfor kommer professionsbachelorer i ernæring og sundhed også i fremtiden til at kæmpe for job ligesom mange andre professioner.

Men professionsbachelorerne er fleksible, og det er et kæmpe plus. Du skal være omstillingsparat og fleksibel – og du skal være fagligt skarp. Det er professionsbachelorerne nu – og det bliver de i endnu højere grad i fremtiden. Derfor ser jeg frem til at byde en masse nye studerende velkommen i vores profession og vores forbund.