Relateret indhold

Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler
Pia Gilbert og Mette Jensen  [ TEKST ] Ty Stange [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Tag en ligeværdig dialog
Henrik Stanek  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Sygehus letter arbejdsgangen for diætister
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Kissen Møller Hansen  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Det gælder om at åbne døre

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Faget i fokus

  • Mette Jensen  [ TEKST ] Peter Sørensen [ FOTO ]
    Mette Jensen [ TEKST ] Peter Sørensen [ FOTO ]

FAKTA
 

Fremtidsværksteder for ledermedlemmer 

•  24 ledere var inviteret med afsæt i deres erfaringer, lederjob, alder, anciennitet i forbundet og geografi.
•  Værkstederne blev holdt i Århus og København.

 

Kost & Ernæringsforbundet spurgte lederne, hvad de kunne ønske sig af forbundet. Her er nogle bud:

 

Vi gemmer på rigtig mange gode historier. Det vil være godt, hvis I kunne lave nogle små film om arbejdspladserne. Det bliver mere og mere almindeligt at hente informationer på den måde f.eks. på youtube, lyder det fra en af fremtidsværkstedets arbejdsgrupper.

− Filmene kan være informative, så vi kan bruge dem til at udveksle informationer. Så slipper vi for at opfinde den dybe tallerken, hver gang vi skal bygge om eller omlægge til økologi. 

− Fine film kan også give andre faggrupper indsigt i, hvad de kost- og ernæringsfaglige arbejdspladser er for størrelser. Det vil bidrage til at gøre professionen synlig − og indtagende.

Det er vigtigt, at filmene er gode og billederne lækre. Er det i et køkken, hvor der skal mad på bordet, så skal maden tage sig godt ud, og der kan være brug for en stylist, når billederne tages.

Jeg mangler synlighed eller måske snarere tydelighed. Hvad er det egentlig, at forbundet kan tilbyde. Er der sparring, konstruktiv kritik eller god viden at hente?

− Jeg savner også at komme et spadestik dybere rent fagligt. Måske kunne forbundet hjælpe os med adgang til nogle vedkommende vidensdatabaser?

− Jeg kunne selvfølgelig selv have undersøgt, hvad forbundet tilbyder, lyder det fra medlemmet. Men helt ærligt, det vil være godt at få den viden serveret.

Noget andet, der ifølge lederne ville være godt, er opbakning i forhold til sundhedskartellet.

– Vi skal se, hvem der varetager vores interesser − så det ikke altid er sygeplejerskerne, der kommer til orde, lyder det.

 Vi læser nyhedsbrevene for at finde ud af, om der er noget for vores medarbejdere. Men vi vil også gerne have noget til os selv, inspiration og viden, der er målrettet os som ledere. Vi er klar over, at vi kun udgør en mindre gruppe i forbundet, men nu spørger forbundet, hvad vi ønsker … så ønsker vi, at forbundet etablerer netværk omkring forskellige emner. Steder, hvor vi kan dele og sparre, så vi ikke behøver at invitere dyre ledelseskonsulenter ind i vores virksomheder.

Forbundet skal være primusmotor og facilitere netværkene, og vi skal have mulighed for at sige, hvad vi har behov for at vide mere om. Og netværkene må gerne være ‘virkelige’ − det er bedst at mødes for at udveksle erfaringer, lyder det fra lederne.