Faglig udvikling for ledige og fastansatte

Det er med stor glæde at jeg kan skrive at der også i region Sjælland starter et rotationsforløb op i slutningen af 2013.

Hvis ikke du før har hørt om rotationsforløb, vil jeg gerne kort fortælle kort om det forløb som starter i slutningen af året. Det som jeg har beskrevet er den model som vi har valgt

  • Du har som leder i et køkken et ønske om at dine medarbejdere bliver efteruddannede, mens de er på efteruddannelse, kommer der en ledig ind på pladsen for den faste.
  • Når dine medarbejdere er på efteruddannelse, ansætter du en ledig. Dette gøres i samarbejde med dit jobcenter. Den ledige ansættes på overenskomstmæssig løn, og du får et tilskud på 173 kr. pr time din ansatte er på uddannelse.
  • Når din medarbejder er på uddannelse, får hun den sædvanlige løn
  • Inden den ledige bliver ansat i dit køkken vil hun/han have gennemført et 4 ugers fagligt kursus samt 4 uger oplæring i køkkenet som virksomhedspraktik. Elementerne i  kurset for den ledige er sammensat af AMU kurser med følgende indhold: kommunikation, konflikthåndtering, ergonomi samt en række kostfaglige kurser.
  • Den faste medarbejders efteruddannelse løber over 5 uger. Forløbet for den fastansatte er sammensat af en række AMU kurser. Bl.a. ergonomi, risikoanalyse, diæt og allegikost, bæredygtighed m.m
  • Den ledige forbruger ikke af sin dagpengeperiode. Pause i sine 2 års periode af dagpenge

Det bedste af det hele: Både den ledige og den fastansatte bliver opkvalificeret.

Kunne du tænke dig at vide mere om rotationsprojektet er du velkommen til at kontakte mig for mere information.

Projektet er et samarbejde mellem, FTF-A, udannelsescenteret Roskilde, 8 køkkener samt Kost og Ernæringsforbundet

Rikke Kristensen, regionsformand.