Fagligt nyhedsbrev

Nyt nyhedsbrev

Nyhedsbrevet er særligt målrettet Kost & Ernæringsforbundets mange medlemmer, der arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, behandling og vejledning. Men også andre der arbejder eller studerer ernæring og sundhed kan tilmelde sig nyhedsbrevet.

Faglig viden

Nyhedsbrevets ambition er at bringe faglig viden, viden om forskning og nyheder om faget.

I det første nummer kan du f.eks. læse om planten stewia, der søder 3-400 gange mere end sukker.

Per Bendix Jeppesen, lektor ved Århus Universitetshospital, mener, at brugen af stevia kan blive en 'sukkerrevolution'. Han beskriver en måltidstest, der viser, hvordan stewia kan anvendes ved type 2 diabetes. Stewia giver langt mindre stigning i blodsukkerniveau end sukker. Og mad med stewia har relativt lavere energiindhold.

Bachelorprojekt om maddannelse

Du kan også læse et uddrag af et bachelorprojekt om maddannelse. Projektet er skrevet af professionsbachelor i ernæring og sundhed, Sofie Friberg, der i april modtog forbundets bachelorpris.

Fakta om mænds sundhed

I juni er det Mens Health Week. Og i den anledning videregiver cand. brom. Regitze Siggaard fra Selskab for mænds sundhed nogle vigtige træk ved mange mænds reaktions- og kommunikationmåder. De er værd at kende, hvis du arbejder professionelt med 'at styrke mænds mentale muskler', skriver hun.

Del med dit netværk

Nyhedsbrevet kommer ti gange om året.

Tilmeld dig og del din viden om det med dit faglige netværk.

 

 

 

Kilde