Velkommen

Det er blevet d. 1. oktober 2018 - og vi er nu en samlet profession!

Og derfor vil du, som medlem af FaKD, opleve at der sker nyt. Vi er bl.a. flyttet ud til Kost & Ernæringsforbundet på Holmbladsgade, FaKD har fået ændrede telefontider (men K&E kan du som medlem henvende dig til ift. fagforeningsrelaterede sager) - og JA, vi har nu fået en side herinde på kost.dk. Du vil derfor i den kommende tid opleve at denne side bliver fyldt med mere indhold - meget af det som du tidligere har kunnet finde på www.diaetist.dk Hvis du føler at noget mangler herinde, eller har en god idé til hvad der kunne være interessant for dig, så send os endelig en mail på kommunikation@diaetist.dk.

Tiden er kommet, hvor visionen om at samle alle diætister et sted bliver en realitet. Fra i dag, d. 1. oktober 2018 organiseres alle medlemmer i Kost & Ernæringsforbundet. ’Foreningen af Kliniske Diætister’ har ændret navn til ’Fagligt selskab af Kliniske Diætister’ (FaKD) og bliver dermed det første faglige selskab i Kost & Ernæringsforbundet.

”Som selvstændig forening havde vi fx ingen overenskomst for egne medlemmer. Det er der flere organisationer, der ikke har, og trives godt med, men vores medlemmer var begyndt at se det som en stor nitte og ønskede, at vi fik indflydelse her. Det var kun muligt med en sammenlægning, hvilket så heldigvis sker nu. Vi kan selvfølgelig ikke love guld og grønne skove på lønområdet ASAP, men både medlemmerne og os i bestyrelsen for Fagligt selskab af Kliniske Diætister vil nu være tættere på forhandlingerne. Desuden opfordrede flere politikere os til at være en del af noget større, for at få mere power bag vores ønsker. Den power glæder vi os til at bruge nu. Og så glæder vi os selvfølgelig til at være samlet og være sammen med andre professioner også", siger Mette Pedersen, formand for Fagligt selskab af Kliniske Diætister.

”Vi samler nu kræfterne i én fælles organisation, hvor vi sammen skal udvikle både det snævre diætistfællesskab og det bredere professionsfællesskab. Gør vi tingene sammen, står vi stærkere overfor arbejdsgivere, politiske beslutningstagere og myndigheder. Nu må vi gøre os vores erfaringer og sikre et frugtbart samarbejde til gavn for alle med viden om og behov for rigtig ernæring. Et stort velkommen til jer alle”, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

Ud over en styrkelse af det fagpolitiske arbejde til gavn for professionen, betyder sammenlægningen helt praktisk, at alle nye medlemmer har fri adgang til service fra Kost & Ernæringsforbundets sekretariat.

Formandskabet og bestyrelsen for FaKD fortsætter med nuværende konstituering frem til generalforsamlingen i 2020, hvor der er valg til bestyrelsen jf. FaKDs vedtægter.

Vi har udarbejdet en FAQ til dig, hvor du kan finde svar på dine spørgsmål.

Du kan her læse vedtægterne samt bilag 1 og samarbejdsaftalen, som der blev stemt ja til på den ekstraordinære generalforsamling