Finalister på vej mod danmarksmesterskabet

Nordisk, internationalt og en klassiker

Forud for finalen er holdet rystet sammen i en camp, hvor konkurrenceregler og opgaver blev præsenteret. Til DM i Skills skal eleverne dyste i tre opgaver: Nordisk Tapas, Det grønne køkken i et internationalt studiemiljø og finalen – en klassiker samt en klassiker i nye klæder. Den overordnede ramme er at vise dommerne fremtidens mad med omtanke og passion.

De næse måneder vil de 12 finalister udvikle opskrifter og øve sig i de forskellige konkurrenceparametre. Finalisterne skal foruden at tilberede de kreative måltider forholde sig til bl.a.: økologi, madspild, bæredygtighed, sensorik og ernæring i forhold til menu og råvarer.

Konkurrencen er støttet af Kost & Ernæringsforbundet, hvor det medlem, der vinder, får en gavecheck på 10.000 kr..

 

FAKTA: om ernæringsassistenter og -elever

  • Antal: 68,5 % af Kost & Ernæringsforbundets medlemmer er ernæringsassistenter/-elever (ialt:4.646).
  • Start: Det første hold startede i 1973, på Ankerhus (nu: UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND red.).
  • Navn: Uddannelsen ændrede navn i 2006 fra 'køkkenassistent' til 'ernæringsassistent'.
  • Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for EUX, som er en gymnasial uddannelse (4 år og 2 mdr.).