Fire offentlige køkkener skal kæmpe om ’kØkkenprisen’ 2020

De fire nominerede offentlige køkkener er: Daginstitutionen Lunas Ark i Greve, Botilbuddet Rentemestervej, Center Campo i København, Vallekilde Højskole i Hørve og Regionshospitalet Randers.  

Næste skridt er besøg

I juryen sidder bl.a. næstformand i Kost og Ernæringsforbundet, Michael Allerup, der besøger køkkenerne i løbet af sommeren for at se, høre mere om og smage på køkkenernes færdigheder og faglige tanker.

”Vi skal finde de bedste i hele landet, og jeg glæder mig så meget til at høre mere fra de fire. Det har været et meget stærkt felt med dedikerede ildsjæle og meget interessante tanker om udvikling af både arbejdsplads og selve måltiderne. Jeg forventer at se fagligt engagerende medarbejdere, der sætter velsmag i højsædet og har et stærkt fokus på økologi og bæredygtige tiltag og ikke mindst på, hvordan man får skabt en god og sund arbejdsplads”, siger Michael Allerup.

Vinderen kåres til den store branchedag ’Fødevaredagen' den 29. september, hvor branchen hylder flere fyrtårne i fødevareregi. 

FAKTA

  • KØkkenprisen: er en ny pris, der foruden økologi, også handler om bæredygtighed og klima. Den erstatter prisen ’De økologiske køkkenroser, der var en tidligere pris til offentlige køkkener, der arbejder med økologi.
  • Bag KØkkenprisen: Den er et samarbejde mellem de faglige organisationer Kost og Ernæringsforbundet, FOA, Økologisk Landsforening og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer.