Flere nøglehuller på erhvervsskolerne

En af vejene til bedre sundhed på erhvervsskolerne er sund mad i kantinen. Nøglehullet sikrer at den sunde mad er tilgængelig og gør det lettere for de unge under uddannelse at vælge den til.

Da forskning har vist, at unge med kort uddannelse generelt set spiser mindre sundt end unge med en længere uddannelse, er erhversskolerne et oplagt sted at sætte ind, for at forbedre unges sundhed.

Mange skoler er certificeret

I 2014 blev 36 kantiner på erhvervsskolerne certificeret med et nøglehul. Nu er der mulighed for at yderligere 20 kantiner kan få vejledning i at indføre mærket i løbet af 2015. Samtidig får de skoler, der har nøglehullet, mulighed for at lære mere om nudging. Det vil sige at give de unge et 'lille puf', der inspirerer og viser, hvor let det er at vælge sundt.

Et partnerskabsprojekt

Sundhed på erhvervsskoler er sat i værk af Måltidspartnerskabet. Kost & Ernæringsforbundet er med i partnerskabet og i projektgruppen, der tæller seks organisationer og ledes af Hjerteforeningen.

Vil du have hjælp til at blive nøglehulscertificeret skal du kontakte klinisk diætist Margit Vesterlund i Hjerteforeningen på 29 62 00 79 eller  mvesterlund@hjerteforeningen.dk

Kilde