Log ind og få medlemsfordele

Flere økovarer i omløb

Mængden af økologiske fødevarer, der sælges, og det betyder forhåbentlig også spises, er stigende. Det gælder både i detailhandlen og inden for foodservice, der er den mad, der serveres i institutioner, restauranter, kantiner, cafeer, madservice mv.

Økologiske varer udgjorde 9,2 procent af det samlede salg af fødevarer til foodservice. Og dermed er salget næsten lige så høj som i detailhandlen, hvor 9,6 procent, af de varer vi køber, er økologiske.

Økoindkøb for millioner

Den offentlige sektors andel af det økologiske salg er på 42 procent – i kroner og ører løber det op i ca. 847 mio.

Af de 42 procent bruger de offentlige institutioner eksempelvis hospitaler, plejecentre, daginstitutioner og skoler 31 procent, mens de resterende 11 procent tilberedes i kantinerne på offentlige arbejdspladser.

Flere spisemærker

De mange øko-indkøb har samtidig resulteret i en stigning i antallet af økologiske spisemærker på 24 procent. I dag har 1.861 spisesteder et mærke.

 

Fordeles de økologiske varer på varegrupper udgør:

Mejeriprodukter 33 procent

Kolonial 33 procent

Frugt og grønt 23 procent

Frostvarer 8 procent

Kød, fisk og fjerkræ 3 procent

Alle tal er fra Danmarks Statistik, den 28. august.