Fødevaremesse i økologiens tegn

Økologi på køkkenvejen

I dag tirsdag, står hele Copenhagen Food Fair i økologiens tegn. 42 økoproducenter præsenterer deres varer for storkøkkensektoren og understreger dermed en stigende interesse for økologi. Salget af økovarer til storkøkkenerne er vokset til det dobbelte på tre år.

Økologiske spisemærker

I morgen den 27. februar uddeler fødevareministeren spisemærker til en række køkkener, der tilbereder mellem 30 og 100 procent økologi og dermed er godt på vej eller forud for ministerens plan om, at alle institutioner skal servere mindst 60 procent økologiske råvarer i 2020.

Region Hovedstaden i Kost & Ernæringsforbundet  inviterer back stage på fødevaremessen og giver tip til den økologiske omlægning. Det sker blandt andet med hjælp fra Økologisk Landsforening.

Økologi i store gryder

På messen lanceres en ny bog med opskrifter på et økologisk køkken. Bogen, der hedder 'Omtanke i store gryder' er lavet i et samarbejde mellen kantinen på Vestas og Økologisk Landsforening.

Det er ikke en klassisk kogebog, men en drejebog, der inspirerer til, hvordan man ændrer processen i køkkenet og lægger om til en mere bæredygtig drift, fortæller Kristina Kristensen, kantineleder hos Vestas.

Spild af mad

Økologisk eller ej. I år bliver der gjort en indsats for, at der ikke går mad til spilde på messen.

Kampagnen Stop spild af mad sørger sammen med Unilever Food Solutions for, at mad i overskud kommer herberger og væresteder til gode. Og på messens sidste dag, onsdag, inviteres til debat om spild og bæredygtige løsninger.

Food Fair

Messen hed tidligere TEMA, men har genoptaget det gamle begreb og hedder nu Copenhagen Food Fair.

Messen begyndte i søndags og varer torsdag med - fra den 24.-27. februar. Traditionen tro præsenterer en række virksomheder deres varer, både fødevarer og udstyr, til store køkkener. Men messen inviterer samtidig til en lang række faglige arrangementer, events og konkurrencer.

Kilde