Først med sølv på hospitalet i Randers

Mest økologisk

Et sølvspisemærke til køkkenet på regionshospitalet viser, at mellem 60-90 procent af råvarerne er økologiske. Dermed er hospitalskøkkenet længst fremme med økologien på hospitalsområdet.

- Vi er pavestolte, siger cheføkonoma Mona Carøe.  Det er vores passion at tilberede sund mad, og vi når den høje økologiprocent ved at udnytte vores råvarer fuldt ud.

Landkøkken i stor skala

Køkkenet drives efter samme principper som et landkøkken. Det skriver Region Midt på sin hjemmeside. Og udgangspunktet er, at køkkenet selv parterer dyrene, laver pålæg og koger suppe på benene, bager brødet selv og meget andet.

Mindre spild

Desuden tilberedes maden tæt på serveringstidspunktet, og antallet af kuverter tælles op. På den måde minimeres spildet.

Og mindre madspild er med til at give økonomi til økologi.

Årstidens råvarer

Hvis budgettet skal holde, er det også en forudsætning, at maden tilberedes af årstidens råvarer.

Men det er også sund fornuft, og det giver både faglig stolthed og dygtige madhåndværkere, siger cheføkonomaen.

Øko for storkøkkener

Regionshospitalets køkken har bidraget til en ny kogebog om økologi for storkøkkener. Bogen præsenteres på  fødevaremessen i Herning i marts.

Kilde