Folkets mening om maden

Ideer til en bedre kvalitet

Det er nydelsen, det drejer sig om.

Udbuddet af varer er for dårligt. Vi skal lægge pres på dagligvarehandlen.

Kompetencerne mangler.

Børnene skal indgydes madmod i institutionerne. Og i familien

Vi skal starte en fooddating – så ingen behøver at spise i ensomhed.

Mange meninger

Sådan lød bare et lille udpluk af de mange synspunkter, der kom frem ved den fjerde af fem folkehøringer, som fødevareministeren og Måltidstænketanken netop har gennemført rundt om i landet. 

Møderne var velbesøgte og debatterne intense blandt de mange madentusiaster, der dukkede op. For det må siges at være dem, der tog imod invitationen. Rigtigt mange professionelle fra dag- og døgninstitutioner, plejecentre, skoler og kantiner sammen med lokale avlere, restaurantfolk og undervisere. Men også lægmænd med interesse for mad og sundhed.

Mad skal højne livskvaliteten

Fra hvert møde modtager fødevareministeren nu svar på, hvordan bliver vi bedre til at smage på maden og bruge flere friske råvarer. Hvordan køber vi ansvarligt ind og bliver bedre til at lave mad. Og hvordan får vi færre, der spiser alene

Svarene indgår i overvejelserne når måltidstænketanken skal udforme de endelige måltidsråd, der forventes at være klar i april.

Måltidsråd på vej

Måltidsrådene skal supplere de officielle kostråd. Kostrådene handler om, hvad vi skal spise, mens måltidsrådene snarere komme til at handle om, hvordan. Ideen er at vi gennem bedre mad og måltider kan opnå en højere livskvalitet.

Kilde