Foreslå en nationalret

Billeder af mad

I kåringen af en nationalret indgår en fotokonkurrence.

Frem til den 20. november kan du oploade et billede af dit bud på en nationalret på instagram #nationalret på facebook.com/danskernesmad eller du kan sende billedet på mail til danskernesmad@fvm.dk. Hver dag frem mod den endelige kåring af nationalretten vælger fødevareministeriet et vinderbillede. Vinderen får et gavekort på 200 kr. til et supermarked.

Retter fra hver landsdel

Forslagene skal inspirere otte kokke, der kommer fra hver sin landsdel med hver sine madtraditioner. Kokkene indstiller hver tre retter til konkurrencen, som vi får mulighed for at stemme på på regionalt niveau. Og den 20. november kåres danskernes nationalret.

En ret for hele nationen

Kriterierne for en nationalret er, at den skal være kendt af de fleste danskere. Retten skal være nem at gå til, og råvarerne skal kunne købes i almindelige dagligvarebutikker. Grøntsager skal også så vidt muligt være en del af retten, skriver fødevareministeriet, der står bag kåringen.

Hvad spiser politikerne

På hjemmesiden danskernesmad.dk kan du høre, hvad politikerne forestiller sig.

Morten Messerschmidt  (DF) peger på Limfjordsøsters, som en meget gammel ret og derfor en oplagt kandidat. Mens medlem af europaparlamentet Christel Schaldemose (S) vælger den mere folkelige ret stegt flæsk med persillesovs som nationalret.

 

Kilde