Forskningens døgn

Bliv klogere

Fra den 2. til den 4. maj åbnes dørene for alle, der vil vide, hvad der aktuelt forskes i på landets universiteter og andre uddannelsesinstitutioner, hospitaler og virksomheder.

Ideen med Forskningens Døgn er at underholde og samtidig gøre os klogere på, hvad forskningen betyder for samfundet.

Forskning i mad

På fødevareinstituttet DTU kan man f.eks. høre om, hvordan der arbejdes på at øge indholdet af D-vitamin i fødevarerne uden at bruge kunstige tilsætningsstoffer. Eller hvordan man undgår akrylamid, når man tilbereder kartofler.

Eller man kan besøge sensorisk laboratorium og teste, om man kan lugte uden at se og smage uden at lugte.

Hør om andre fag

Men det behøver ikke alene at handle om fødevarer.

Alle fag giver et indblik i deres forskningsverden: du kan følge retsmedicinerens arbejde med opklaring af et mord, høre om aktuel rumforskning, debattere børns brug af medier og alt muligt andet.

Kilde