Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Fra ung til ung, fra mund til mund

Lok med oplevelser og netværk
Tina Lauridsen, studerende og nyvalgt medlem af hovedbestyrelsen

– Jeg mener, at det først og fremmest gælder om at brande forbundet, så de kostfaglige, der står udenfor, kan se, hvad vi står for, og hvad vi kan tilbyde lige netop dem! Der er rigtig mange, der ikke kender os og ikke ved, hvem vi repræsenterer.

 – Som ung er man desuden ikke bevidst om, hvad et forbund kan tilbyde. De fleste tænker nok, at det er irrelevant for dem at være medlem, når de ikke har fast job, som kan give problemer, forbundet kan hjælpe med at løse. Jeg tror snarere, de ser det som en unødvendig udgift. De færreste ved, hvor billigt det er for studerende og elever.

 – Vi skal tilbyde dem flere relevante oplevelser, kurser, netværksmuligheder osv. Og så skal vi se at få dem fortalt om tilbuddene!  

De nye medier skal i spil
Ulla Bodil Nielsen, lederdelegeret og medlem af bestyrelsen i Region Sjælland

– Vi skal snuppe eleverne, lige når de er færdige med skolen. Og hvis vi skal gøre dem interesserede, så skal de mødes af ligestillede. Unge til unge.

 – Jeg tror også, vi skal bruge de nye sociale medier, facebook, twitter, og hvad det nu alt sammen hedder. Det er der, de unge er. Og her kan vi fortælle om faget.

 – Jeg kunne også forestille mig, at der skal sociale aktiviteter til – selvom jeg oplever, at unge i dag er langt mindre tilbøjelige til at deltage. Når de har fri fra arbejde, går de hjem! Før i tiden mødtes vi ofte efter arbejdstid, og det var med til at give fagligt sammenhold.

I øvrigt har vi med held forsøgt at udskrive en konkurrence i forbindelse med et møde i aktivitetsudvalget – det trak flere – også unge – til!  

Personlig kontakt er afgørende

Marianne Vilsbøll Jacobsen, delegeret medlem af bestyrelsen i Region Hovedstaden

– Tillidsrepræsentanterne skal varetage den opgave ude på arbejdspladserne. Det gælder om at skabe en synergieffekt, hvis vi vil have opbakning til lønforhandlingerne!

Tillidsrepræsentanterne – og dermed forbundet – skal være synlige på arbejdspladserne. Den personlige kontakt er afgørende, hvis vi vil have flere til at være medlemmer.

– Derfor har regionsbestyrelserne også en vigtigt opgave i at få ringene til at brede sig i vandet. Der skal nogle ‘talsmænd’ til.

Ikke organiserede skal føle sig udenfor
Jytte Lybech, delegeret tillidsrepræsentant fra Region Syddanmark

– Det er svært at hamle op med de gule fagforeninger. Jeg hører ofte, at pengene er afgørende. Desuden er vi jo nogle pæne piger – der ikke så let finder grovfilen frem.

 – Vi skal være rigtigt gode til at fortælle om alt det, der foregår i regionen. Og vi skal rette informationen til medlemmerne. Kun til medlemmerne. Det gælder om at holde de uorganiserede udenfor. De skal have lov at føle, at de står udenfor fællesskabet – det kan kvinder nemlig ikke li’! Det har jeg erfaret, når kollegerne på arbejdspladsen har snakket om de faglige arrangementer, de enten skulle til eller havde været til, som ikke-medlemmer ikke kunne være med i.