Fuldkornsarrangementer blev en stor succes

Fuldkorn til folket

I, medlemmer af Kost & Ernæringsforbundet, har vidst det længe – fuldkorn er en af nøglerne til et langt og sundt liv. Nu er budskabet også nået ud og er blevet almindelig viden for den gængse dansker i og med at fuldkorn fik sit ”eget” kostråd sidste år. Men vi er ikke i mål endnu.

Den anbefalede mængde fuldkorn er 75g om dagen, og i Danmark spiser vi ca. 63g dagligt, så der er stadig plads til forbedringer. Her er medlemmerne af Kost & Ernæringsforbundet en vigtig brik – det var en af grundene til, at vi valgte at lade denne række af temaarrangementer handle om netop fuldkorn.

Noget for enhver

Møderne havde et bredt fagligt indhold, som havde lidt til enhver smag. Heidi Mejborn holdt et oplæg med en nuanceret gennemgang af fuldkornets anatomi, de fysiologiske effekter af fuldkornet, blandt andet hvordan fuldkorn modvirker hjerte-karsygdomme og andre livstilsrelaterede sygdomme.

Derudover var der oplæg fra Rikke Iben Nees, kampagneleder i Fuldkornspartnerskabet, der fortalte om partnerskabets arbejde. Det blev blandt andet til en fortælling om historien bag partnerskabet, en præsentation af hvem, der er med i partnerskabet og hvad de enkelte bidrager med, og hvordan der gennem diverse kampagner er skabt opmærksomhed omkring partnerskabets arbejde.

Sidst, men ikke mindst, var det tid til at udveksle tips og ideer. Alle de fremmødte satte sig sammen i grupper og fortalte om deres bedste fuldkornsopskrifter, og der kom en livlig faglig debat i gang - selvfølgelig med udgangspunkt i det vi alle var mødt op for at høre mere om - nemlig fuldkorn.

Faglighed og netværk

På møderne, havde vi sendt vores praktikant, Tone Gåsbakk i byen, der talte med flere af de fremmødte om hvorfor de deltog i mødet, og lidt om, hvordan de selv fik dækket deres deres daglige fuldkornsbehov.

Blandt de som var til stede under temamøde i Region Hovedstaden var blandt andet tre studerende Nana, Ann-Katrine og Marlen, der alle tre var mødt op grundet deres store faglige interesse i emnet. Alle tre læser til dagligt professionsbachlor i Ernæring og Sundhed på Metropol.

"Vi spiser selv havregryn til dagligt for at få den tilstrækkelige mængde fuldkorn."

En uge senere var der temamøde i Aalborg, og her fortalte flere af de studerende, at grunden til at de deltog i temamødet var for at kunne få lidt mere supplerende viden til det de allerede kunne, specielt fremhævede de at interventionsundersøgelser, statistikker og tabeller var godt og spændende at vide mere om.

Camilla R. Jøvler, der til daglig arbejder som funktionsleder for Blindecenter Bredegaard var også med til mødet, hun fortalte:

"For mig handler det meget om at udvide mit netværk, da man møder mange med samme baggrund og generelt mange sundhedsprofessionelle."

Og hjemme hos Camilla selv, var det primært gennem hjemmelavet rugbrød at hun fik sin daglige dosis fuldkorn.

 

Læs fagbladets seneste artikel om fuldkorn