Fyldte forrådskamre

Fællessyltning

Køkkenerne, der i forvejen har fokus på økologi, slog hurtigt til, da ideen om et fælles sylteprojekt kom på banen. At skabe forråd af sæsonens råvarer matcher den økologiske tankegang.

Stolt af håndværket

I fem dage var de i gang på Sølund og Hørgården, de to plejecentre, der lagde køkken til.

Der blev skrællet og udstenet, snittet og kogt til den store guldmedalje. Krævende, siger medarbejderne. Men også sjovt. Og da den sidste pære var skrællet, og de kunne drage hjem med mindst 500 kilo syltet frugt og grønt, var der god grund til at være stolt af håndværket.

Netværk og elevuddannelse

I løbet af ugen blev der skabt netværk på kryds og tværs af både køkkener og faggrupper, og samtidig bød sylteprojektet på en unik mulighed for at lære eleverne om moderne henkogning i ovn og brug af vakuum og sous vide.

Den rene smag

Nu er deltagerne spændte på, om syltevarerne vil falde i beboernes smag. De er nemlig ikke nær så søde, som ’Samsø rødbeder og dåsefrugt’, men smager af de mange krydderierer, der er brugt.

 

De syltede: Bomiparken, Højdevang, Hørgården, Håndværkerforeningen, Nybodergården, Peder Lykke Center, Rehabiliteringscenter Nørrebro, Rosenborgcentret, Ryholtgaard, Sølund, Ørestaden.