Gåtur sænker lysten til chokolade

Gå en tur

En undersøgelse fra universitetet i Exeter i England viser, at en gåtur på omkring 15 minutter sænker lysten til chokolade.

Forsøg med chokolademunde

78 personer, der er meget glade for chokolade af den lyse slags med meget sukker og måske fløde, har deltaget i undersøgelsen. Deltagerne blev delt op i fire grupper, og en af grupperne blev sendt ud på en gåtur.

Kun 15 gram

Efter gåturen spiste personerne fra gruppen kun 15 gram chokolade. En af grupperne havde hvilet sig i stedet for at gå en tur - deltagerne i den gruppe spise 28 gram chokolade.

Fri chokolade

Under forsøget, der foregik mens forsøgspersonerne udførte deres job, var der stillet chokolade frem til deltagerne, som kunne gå til og fra fadene, som de havde lyst til.

Sundt eller usundt

Spørgsmålet er så, om chokolade er sundt eller usundt. Ifølge Food of LIfe på Københavns Universitet er mørkt chokolade sundt - mørkt chokolade har et indhold af kakao på mindst 50 procent.

Gåtur med mørk chokolade

Næste gang kunne forskerne på universitetet i Exeter måske undersøge, hvor sundt det ville være for en medarbejder at gå en tur på et kvarter og bagefter spise et stykke mørkt chokolade.

Kilde