Giv de unge en smagsprøve

”Det er en stor mulighed for at vise de unge, hvor spændende, vigtigt og udfordrende det er at være ernæringsassistent. Og mulighederne inden for faget bliver kun større med det enorme fokus, der er kommet på bæredygtighed og klimaet. Her vil ernæringsassistenterne i fremtiden spille vigtige roller.”, lyder opfordringen fra Kost og Ernæringsforbundets formand Ghita Parry til ledere, forældre, ernæringsassistenter og unge.

Og der er brug for flere ernæringsassistenter i fremtidens offentlige og private køkkener, når børn, unge, voksne og ældre skal have velsmagende, lækker og sund mad serveret.
Så lad os sammen åbne døren til køkkenet for fremtidens ernæringsassistenter – til glæde og gavn for dig, dem og alle i samfundet.

Hvem?
Alle med en passion for mad bør overveje at gå ernæringsassistentens vej. Det korte svar på, hvem der må komme i erhvervspraktik, er elever i 6. til 10. klasse i folkeskolen. Men der er en række undtagelser og ting du bør være opmærksom på. Som arbejdsplads er du naturligvis ikke forpligtet til at tage mere end en erhvervspraktikant af gangen. Praktikperioden kan vare fra 2-3 dage og op til 5 dage.

Vil du vide mere, så klik dig ind på https://www.ug.dk/vejledning-og-forberedelse-til-valg-af-uddannelse-og-jobtema/erhvervspraktik-i-8-eller-9-klasse.

Men husk lige..
At der er forskellige regler for, hvad unge må foretage sig, når de er i erhvervspraktik.
Derfor anbefaler vi dig at kigge forbi https://www.ug.dk/vejledning-og-forberedelse-til-valg-af-uddannelse-og-jobtema/erhvervspraktik-i-8-eller-9-klasse, hvor du får vigtig viden.
 

Hvordan får vi så fundet praktikanter?
Der er flere måder at blive synlige på. Måske kender du en 8. eller 9. klasse, som har muligheden for at komme i erhvervspraktik til efteråret. Tag fat i ham/hende og vedkommendes forældre. Hvis der er interesse, så tag en snak med din arbejdsplads.

Du kan også tilmelde din arbejdsplads på hjemmesiden https://elevpraktik.dk/, hvor folkeskoleelever nemt kan søge efter interessante arbejdspladser.

Vi har samlet en række gode tips og vigtig info til den gode erhvervspraktik her