Giv offentligt ansatte en klækkelig lønforhøjelse

Faktisk er det hver anden dansker, der i undersøgelsen erklærer sig i enig i, at »vi som samfund har råd til at give de offentligt ansatte en mærkbar lønforhøjelse, når forhandlingerne om nye overenskomster for offentligt ansatte begynder i 2018«.

I Kost & Ernæringsforbundet bliver opbakningen fra den danske befolkning hilst velkommen. Formand for Kost & Ernæringsforbundet, Ghita Parry ”Det er dejligt, at danskerne bakker op om, at løn er vigtigt, også for de offentligt ansatte. Det er jo i fin tråd med, at mange af danskerne bakker op om velfærd, og ikke ønsker at se den offentlige sektor tømt for dygtige medarbejdere.”

I undersøgelsen fra Ugebrevet A4 viser danskerne også, at det er særligt de varme hænder, der skal løftes lønmæssigt.

Også det falder i god jord hos Kost & Ernæringsforbundet ”Alle i det her land er jo i kontakt med vores medlemmer minimum en gang i deres liv. Og vi kender alle sammen den gode og trygge fornemmelse, når samarbejdet mellem borger/patient og den offentligt ansatte er omsorgsfuldt og professionelt. Det kan kun ske, hvis arbejdspladserne også kan blive ved med at tiltrække dygtige, hårdtarbejdende, ambitiøse fagfolk med hjertet på rette sted. Og ja, det handler (også) om løn. Og det kan eksempelvis ikke blive ved med at gå, at der stadig er faglærte kolleger, der starter på en løn, som er så lav, at de ikke ville kunne opnå fuld dagpengeret, hvis de blev ledige. Vel?”, spørger Ghita Parry retorisk.

Du kan læse hele Ugebrevet A4s undersøgelse her.

Og du kan naturligvis orientere dig om OK18 på forbundets sider her