Relateret indhold

Christine Bille Nielsen [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Månedens opskrift: Danske Skaldyr
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Ledelse under Corona kræver mod
Tine Sejbæk [ TEKST ] Peter Sørensen  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Vil gøre dansk madkultur grøn
Sanne Hansen  [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Buffet i krise
Mette Iversen  [ TEKST ] iStock [ FOTO ]
Fagbladsartikel 24/06/2020 Japansk svamp åbner for velsmagen

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Godt, at forbundet også tager de små sager

 • Jeannette Ulnits  [ TEKST ] Scanpix [ FOTO ]
  Jeannette Ulnits [ TEKST ] Scanpix [ FOTO ]

Da ernæringsassistent Rikke Jacobsen uventet blev sagt op under sin prøveperiode i køkkenet på et plejecenter i København, havde hun en fornemmelse af, at noget ikke var helt efter bogen.

− Jeg var glad for jobbet og var blevet ansat den første juli med tre måneders prøvetid. Det var jo to dage for sent, at opsigelsen faldt, så jeg ville lige tjekke med forbundet, om alt var ok, fortæller hun.

Det viste sig at være en rigtig god ide. Forbundets jurist kunne nemlig bekræfte, at opsigelsen skulle have været varslet fjorten dage i forvejen, det vil sige den 16. i stedet for den 18. september, hvis den skulle holdes inden for prøvetiden.

Et varsel på kun tolv dage var ikke tilstrækkeligt, og efter de tre måneders prøvetid var Rikke Jacobsen ikke længere på prøve, og opsigelsesvarslet var derfor en måned. Det udløste en ekstra månedsløn til Rikke Jacobsen.

Forbundet kontaktede arbejdspladsen, der erkendte fejlen og betalte uden problemer.

I dag har Rikke Jacobsen fået nyt arbejde på et andet plejehjem − og det er hun glad for:

− Opsigelsen kom meget bag på mig, så jeg kan godt mærke nervøsiteten nu, hvor min prøvetid her er ved at rinde ud. Min nye leder siger dog, at sådan går det ikke denne gang.

− Opsigelse kan man jo ikke gardere sig imod, men jeg er meget glad for den hjælp, jeg har fået af Kost & Ernæringsforbundet. Det er som medlem godt at vide, at ens fagforening også tager de helt små sager, siger hun.       

Rikke Jacobsen er et opdigtet navn. Det rigtige navn og arbejdspladsen er redaktionen bekendt.

 

GUIDE TIL PRØVETID

 

Når du ansættes i et nyt job, kan det være forbundet med en prøvetid. I prøvetiden kan du opsiges og opsige dit job med kort varsel.

Prøvetiden er til for, at du og din arbejdsgiver kan finde ud af, om I er et godt match, både fagligt og personligt, inden du fastansættes.

Info:

•  Prøvetid er i overensstemmelse med funktionærloven.
•  Alligevel gælder der kun en prøvetid, såfremt den er aftalt af begge parter − altså af dig som arbejdstager og din arbejdsgiver. Det betyder, at prøvetiden skal fremgå af din ansættelseskontrakt for at være gældende.
•  Prøvetiden er på højst tre måneder.
•  Ansættelsesforholdet kan opsiges af arbejdsgiver med 14 dages varsel. De 14 dage skal kunne holdes, inden de tre måneder er gået.
•  Som arbejdstager kan du som regel opsige jobbet uden varsel. Med mindre det er aftalt og fremgår af din ansættelseskontrakt, at opsigelsesvarslet på 14 dage er gensidigt.
•  I prøvetiden kræves ikke samme saglighed i argumenterne for opsigelsen, men arbejdsgiver skal overholde lov om forskelsbehandling, ligebehandling mm.

Kontakt:

Husk: Er du i tvivl om prøvetid eller noget som helst andet i din kontrakt, kan du altid få forbundet til at se den igennem.

Kost & Ernæringsforbundet
post@kost.dk
31 63 66 00