Grønne retter i store gryder- inspiration til de danske storkøkkener

I opskriftsamlingen findes 100 velsmagende retter, der er tilpasset produktionen i store køkkener, som laver mad til ældre, hospitalsindlagte og kantiner.

Missionen for projektet Grøn mad i store gryder er klar: Det grønne måltid skal i langt højere grad vælges til ude i de danske storkøkkener, så de spisende får glæde af indbydende og velsmagende mad fyldt med grøntsager.

 

Godt for smag, ernæringsrigtigt og godt for klima

De grønne retter får mundvandet til at løbe, lover parterne bag, samtidig med, at de skåner klimaet. Der er skruet helt op for grøntsagerne og ned for kødet og klimaaftrykket. Alle retter er vegetariske og en tredjedel er desuden veganske. Alle retter har et højt proteinindhold. Opskrifterne lyder bl.a. på gul karrysuppe, boller i karry i en grøn version og gulerodskage med daddelcreme. Retterne er udviklet og sammensat på en måde, så de indeholder alle nødvendige ernæringsstoffer. De er kvalitetssikret af institutleder for Idræt og Ernæring Arne Astrup, som har godkendt næringsindholdet i retterne til de ældre.

 

FAKTA

Grøn mad i store gryder er grundlagt af chef for Mad og Frivillighed i Odense Kommune, Gitte Breum, og enhedschef på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Michael Allerup. Herudover deltager en række samarbejdspartnere i måltidskonceptet – herunder Arla Pro, Dansk Vegetarisk Forening, Økologisk Landsforening og Danske Æg.

 

Find opskrifterne her

https://metodikogsmag.dk/groenne-retter-i-store-gryder/