Guldfisk i Østbirk

Sølv skal skiftes ud med guld

I Daginstitution Østbirk bruger kostfagligt eneansvarlige Anita Romby Kruse og Annette Larsen helst økologiske råvarer, når de tilbereder frokost og mellemmåltider til børnene. Derfor var økologiprocenten også nået helt op på 80 procent. Men den skulle endnu højere op, syntes de.

Institutionen gik efter det økologiske spisemærke i guld, som kræver mindst 90 procent økologi.  

Fisk fra dambrug

Og det er lykkedes. I dag køber Daginstitution Østbirk nemlig økologiske ørreder til den ugentlige fiskedag.

- Nu er vores økologiprocent helt oppe op 97 procent, fortæller Anita Kruse stolt.

Hun er også tilfreds med fiskene. Kvaliteten er høj, og hun kan få dem, som hun ønsker. Hun vælger derfor ofte filetter, som hun bruger til fiskefrikadeller. Så rækker fiskene langt, og børnene elsker dem.

Omlægning til mere økologi

Ideen til at købe de økologiske dambrugsfisk kom fra økologiomlægger Lise Faurschou Hastrup fra Øko++.  

Øko++ har gang i projektet ’Øko++Danmark’, hvor de samarbejder med institutionerne i seks kommuner om at øge andelen af økologiske varer. Det gælder blandt andet i Horsens Kommune, som Daginstitution Østbirk ligger i.

Kost & Ernæringsforbundet er med i Øko++.

Kilde