Hæder til Åkanden for lokal madkultur

Lokal mad på menuen

Og pensionisterne er glade for valget af lokale råvarer. Det kan medarbejerne fra køkkenet Åkanden berette. Antallet af bestillinger stiger, når der er lokale råvarer på menuen, fortæller de.

Hæder til køkkenet

De lokale råvarer er også dem, der har indbragt det vestjyske køkken Åkanden hæder og ære samt et medlemsskab af foreningen ’Regional madkultur Vestjylland’ – som det første offentlige køkken.

- Og det er vi utroligt stolte af, siger Lone Fløe, cheføkonoma for Åkanden.

For at være medlem af netværket skal mad og måltider have regionale rødder og være af høj kvalitet

Høj kvalitet

Det lever Åkanden op til, og Lone Fløe understreger, at køkkenet gør meget for at sikre den bedste kvalitet til prisen.

- Vi er samtidig stolte af det område, vi kommer fra, og vil gerne være med til at bevare områdets madkultur. Det kommer til udtryk i vores menuer og valg af råvarer, siger hun.

EU-regler spænder ben

Udover de hjemmeboende pensionister får også plejecentre, skoler og andre kommunale institutioner og medarbejderne hos SKAT i Ringkjøbing-Skjern Kommune glæde af de regionale måltider fra køkkenet.

Lone Fløe kunne  tænke sig at købe endnu flere lokale råvarer. Eksempelvis kød fra de økologiske gårde, som forhandles af den lokale slagter. Men indtil videre er det i strid med de regler for indkøb, der gælder i EU.

Kilde