Handlingsplan og akutpakke på vej

- En krop, der er i god ernæringsmæssig tilstand har nemmere ved at tage imod behandling. Derfor er jeg meget positivt stemt over for det arbejde, som Sundhedsministeren nu sætter i gang og jeg håber meget, at vi som fagfolk får lejlighed til at bidrage til indsatsen, lyder det fra Ghita Parry.

De håbefulde toner fra formanden kommer oven på ældre- og sundhedsminister Sophie Løhdes (V) glæde over, at der med finansloven for 2016 er afsat midler til en handlingsplan for ældre medicinske patienter.

- Hvis det skal lykkes at få nedbragt overbelægningen, er det ikke nok at have fokus på sygehusene. Det er også nødvendigt at gøre noget uden for sygehusene. For gør vi ikke det, vil de ældre blive ved med at blive indlagt, fordi de for eksempel ikke har fået nok at spise og drikke, eller at der ikke er blevet fulgt godt nok op på sygdomme, der får lov at udvikle sig, siger Sophie Løhde i en pressemeddelelse.

Kost & Ernæringsforbundet har i flere år arbejdet intenst med at få sat underernæring og bedre måltider til ældre på dagsordenen.

- Med vores publikation ”Underernæring – det skjulte samfundsproblem” og vores anbefalinger til såvel ældres som patienters måltider har vi en unik viden og faglighed i ryggen til at bidrage til at få løsnet op for de problemer, ældre medicinske patienter slås med. Jeg synes det lyder som om, at regeringen har lyttet til os og jeg ser frem til at følge det videre arbejde, siger Ghita Parry.

Handlingsplanen er en del af finanslovsforliget mellem Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Kilde