Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Hold jer i bevægelse

Der tales rigtigt meget om sundhed. Og der tales rigtigt meget om mad. Om at mad og madoplevelser kan fremme sundheden og forebygge livsstilssygdomme. Der er fokus på ulighed i sundhed, på mænds manglende fokus på sundhed. På den store gruppe ældre, der er i risiko for at blive underernærede. Og på de overvægtige børn. Alt det, som I ved noget om!

Den Nationale Sundhedsprofil 2013 viser med al tydelighed, at der er forskel på sundhed fra kommune til kommune. Og at nogle kommuner står med nogle meget store udfordringer. Det ved kommunerne. Og de ved, at det vil koste dyrt, hvis ikke de tager fat på at forebygge livsstilssygdomme hos deres borgere. Og det er jo lige jeres boldgade.

Er I jobsøgende, så se jer godt for. Det er sjældent, der står professionsbachelor i ernæring og sundhed i jobopslaget. Der står måske sundhedskonsulent, visitator eller teamkoordinator. Men søg alligevel. For selv om uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed har mere end ti år på bagen, er der stadig nogle, der har kendskabet til jeres kompetencer til gode. Som de seks nyuddannede her i bladet siger, så skal I ‘fortælle, hvad I kan’. I skal gøre jer ‘lidt uundværlige’ og I skal ‘huske at sige ja til det, der byder sig.'

I udstråler energi og faglig stolthed. I ved, hvor I vil gøre en forskel. Og I er parate til at kæmpe for det. Jeres gåpåmod gør mig stolt på professionens vegne og optimistisk, selvom vi ved, det kræver knofedt at nå dem, der skal ansætte os i jobbene.

Lyt også til fremtidsforskeren. Hun opfordrer jer til at gå utraditionelt til værks, til at holde jer i bevægelse og udforske muligheder for at sætte sundhed og måltider i fokus på nye måder, i nye sammenhænge.

Gå freelance og spar med hinanden. Søg job i private virksomheder, hvor I kan øge arbejdsglæden hos medarbejderne – og resultatet på bundlinjen.

Måske er I allerede godt i gang, fordi I har valgt praktik med omhu og brugt den til at bane vej og skabe de netværk, som I kalder alfa og omega. Det skal nok lykkes!

God fornøjelse med jobjagten. Og god sommer til alle.

Ghita Parry
/ Formand