Hvem skal vinde kØkkenprisen?

Igen i år kårer Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F Danmarks dygtigste fagfolk fra madverdenen, når kØkkenprisen (tidligere Økologiske Køkkenroser) uddeles. Prisen hylder stadig madprofessionelle, der hver dag gør en indsats for at hæve måltidskvaliteten og økologiprocenten i landets offentlige køkkener.

Hvem kan vinde kØkkenprisen?
kØkkenprisen uddeles til offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig indenfor arbejdet med økologiske råvarer. De nominerede kandidater til kØkkenprisen er først og fremmest udvalgt efter om de har en stærk økologiprofil, der kan være til inspiration for andre køkkener. Og så er der tale om køkkener, der har et ekstraordinært fokus på at lave god og velsmagende mad, hvor der er fokus på sæson, økologi, råvarer og målgruppen.

kØkkenprisen går på tværs af alle de tidligere kategorier, og derfor findes kun en vinder. Alle offentlige institutioner kan indstille deres køkken til prisen, heriblandt central- og hospitalskøkkener, daginstitutioner, plejehjem, social- eller døgninstitutioner samt køkkener på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Hvem kan indstilles?
Vi leder efter kandidater, der går den ekstra mil i forhold til måltidet, kunderne og i de gode fødevarers tjeneste. Madprofessionelle, der sætter en ære i at udføre godt madhåndværk. Og som har et sortiment, der både udfordrer og er tilpasset målgruppen. Kender du en butik, et køkken eller en kantine, der skal nomineres? Så hører vi gerne fra dig, for de bedste skal hyldes.

Foruden kØkkenprisen bliver der også uddelt følgende priser Slagterprisen, Kantineprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen.

Vil du vide mere?
Find kriterier, bliv klogere på forløbet og vigtige datoer og indstil din favorit på prisernes egne hjemmesider. Her kan du også downloade pressematerialer.

kØkkenprisen

Frugt- & grøntprisen

Kantineprisen

Mejeriprisen

Slagterprisen

NY DEADLINE: datoen er rykket til 15. april 2020.

Vinderne kåres til et stort awardshow på Fødevaredagen den 29. september på Hindsgavl Slot på Fyn.