Hvorfor diætistnet?

Vi er rigtig mange derude, som arbejder med alt mellem himmel og jord. Og tit arbejder vi alene.

I mit gamle arbejde, stødte jeg på en rigtig dygtig ernæringsinteresseret overlæge – som lod mig gå ud med hans instruks for brug af parenteral ernæring. Han mente at hans instruks måske kunne hjælpe med til, at andre kom i gang med at arbejde med ernæringsterapi og han så gerne at hans arbejde kom andre til gode.

Han havde dog én betingelse – og det var – at jeg skulle sige hver gang jeg udleverede den, at hvis nogen havde forslag til hvordan den kunne blive bedre, måtte de endelig kontakte ham, så hans instruks kunne blive et endnu bedre redskab.

Dét er hans mind-set der er grundtanken for overhoved at begynde at arbejde med en virtuel platform for faglig sparring og lave et sted hvor alle diætister kan hente inspiration til hverdagen, hvor vi kan lære, hvor vi kan give viden videre - og på den måde løfte vores faglighed.

Brug netbærket flittigt – blær dig med det arbejde du har lavet, vis dit materiale til dine kollegaer, spørg om faglig feedback – lær af dine kollegaer i den anden ende af landet og giv viden videre.

En af de store frygter jeg havde, da ”min” kliniske retningslinje (Identifikation af vanskeligheder med at spise hos patienter/borgere efter apopleksi...) skulle i høring, var at den ikke var god nok, at jeg ikke havde gjort det grundigt nok og at den ville være spækket af fejl og den derfor ville få en frygtelig masse kritik. Heldigvis havde jeg Preben Ulrik fra Center for Kliniske retningslinjer ved min side, som smilede overbærende over min ”præstationsangst” og beroligende sagde:

”Mie – det er kun godt at der kommer kritik. Tag det som noget konstruktivt, forhold dig til dem og lær af dem, kun på den måde kan den blive rigtig god.” Høringen resulterede i rigtig mange positive tilkendegivelser og en del kritiske kommentarer - men udbyttet blev en skarpere definition, et par klargørende kommentarer og en langt bedre formuleret anbefaling. Jeg håber at du tager de briller på når du læser og kommenterer de andres indlæg og at du tager imod kritik med samme ånd. Jeg er ihvertfald stolt af det arbejde jeg har lavet og jeg glæder mig rigtig meget til den bliver endeligt godkendt. 

Vi har lavet lidt ændringer i netværksrummet den sidste tid - så jeg vil kun opfordre dig til at kigge ind forbi og springe ud i en verden af videndeling. 

Rigtig god fornøjelse