Kontakt

Mad- og måltidskonsulentKaren Leth

T: 3163 6606
E: kdl@kost.dk

Hvorfor økologi

Økologi for folkesunheden

- Der er delte meninger om, hvorvidt økologiske råvarer er sundere og indeholder flere næringsstoffer. Men ét er sikkert: de er ikke sprøjtet med gift. Og det gør dem sundere. For miljøet og for os. Det betyder renere natur, flere fuglefløjt, bedre dyrevelfærd og drikkevand uden gift, siger Ghita Parry.

Læs formandens holdning: Kost, Ernæring & Sundhed nr. 6/2012

Økologi gør samfundet grønnere

Når 60 procent af maden i de offentlige køkkener bliver økologisk, vil det ifølge regeringen medføre en omlægning af 20.000 hektarer landbrugsjord til økologisk drift.

”Det er yderst vigtigt, at vi får så mange med på vognen som muligt. Det kan for alvor sætte skub i en grøn omstilling af landbruget, der kan gavne miljø, natur og dyrevelfærd”, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Og Økologisk Landsforening kan nævne mindst ti gode grunde til at omlægge. De er her. På deres hjemmeside kan du få dem uddybet.

10 gode grunde til at lægge om til økologi

  1. Du får mad uden rester af sprøjtegift
  2. Du får mad med mere smag
  3. Du får rene varer uden sminke
  4. Økologiske dyr har bedre forhold
  5. Økologi er godt for vores grundvand
  6. Bevar en rig og ren natur
  7. Naturlig mad er sund fornuft
  8. Nej tak til gensplejset mad
  9. Ø-mærket står for grundig kontrol
  10. Økologi er godt for ulande

Læs mere i hæftet: 10 gode grunde til at vælge økologi