Hyldest til økologien

I dag har 1.792 spisesteder et spisemærke i et af de tre metaller, guld, sølv eller bronze. Det er både kantiner, daginstitutioner, plejehjem, hospitaler, cafeer og restauranter. Og tallet stiger stadig.

Spisemærket er et flot og synligt bevis på at I gør en indsats for miljøet, dyrevelfærden og grundvandet ved at vælge økologiske fødevarer.

Flag for jeres økologiindsats

Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening, der står bag kampagnen, opfordrer derfor alle spisesteder til at skilte med økologien og vise forbrugerne, at de kan vælge f.eks. daginstitution eller skole efter mængden af økologi.

På spisemærkets hjemmeside kan I finde forskellige forslag til, hvordan I involverer brugerne i jeres fest den 9. september, og I kan rekvirere gratis materialer til fejringsdagen.  

Vind en øko-kurv

Hvis I fejrer det så grundigt, at I også tager billeder af festen, kan I dele dem på de sociale medier med #økofejring. Så er I automatisk med i en konkurrence om tre økologiske gavekurve.

I kan også sende jeres billeder til madni@fvst.dk for at være med i konkurrencen.

Kom i gang pakke

Kampagnen skal samtidig få endnu flere spisesteder til at skaffe sig et økologisk spisemærke. 

Hvis I ikke har det økologiske spisemærke, men økologi på menuen, kan I benytte kampagnen til at skaffe jer et mærke. I kan bestille en ’kom i gang pakke’.

 

Fakta: Vælg økologi fordi

  • Du beskytter natur og grundvand
  • Du støtter øget dyrevelfærd
  • Du får færre tilsætningsstoffer
  • Du sparer dig selv for sprøjtemidler
Kilde