I dag er store syltedag på Regionshospital Randers

Lokal og bæredygtig

– Udover at levere den højeste økologiprocent, sikrer vi med vores store sylteprojekt en bæredygtig produktion, fortæller køkkenchef Mona Carøe.

Køkkenet er samtidig med til at afkræfte myten om, at et øget forbrug af ølologiske råvarer er ensbetydende med flere udenlandske råvare i de offentlige køkkener. Tværtimod. Råvarerne til syltningen i Randers hentes nemlig lige om hjørnet på den lokale, økologiske gård Korsmedergaard, der er levringsdygtig i både græskar, agurker og rødbeder til det store sylteprojekt.

Handles der økologiske varer, handles der flest danske varer

I et notat fra Økologisk Landsforening, der viser, hvor stor en andel henholdsvis danske og udenlandske varer udgør af forbruget af økologiske varer, fremgår det også, at de danske varer udgør en større andel, nemlig 83 procent af det økoligiske forbrug. Det er lidt flere danske varer end de 81 procent, der gør sig gældende, hvis man ser på danske varers andel af det konventionelle forbrug. 

Daske varer i sæson

Regionshospitalet er det hospital herhjemme, der bruger den største andel økologiske varer. Patienter, der indlægges her, får 83 procent økologi på tallerkenen. 

Generelt set er de offentlige køkkener, der køber økologisk, også gode til at vælge danske råvarer, siger leverandørerne.  De vælger danske varer, når der er sæson for dem.