Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

I træning til et job

  • Mette Jensen [ t e k s t ] │ Jens Hasse / Chili [ f o t o ]

For at hjælpe job og jobsøgning på vej for ledige, nyuddannede professionsbchelorer har FTF i samarbejde med a-kassen og flere faglige organisationer sat gang i en række trainee-forløb.
 Kost & Ernæringsforbundet har skræddersyet et forløb til professionsbachelorer i ernæring og sundhed.

− Intentionen er at styrke professionsbachelorernes kompetencer inden for kommunikation og ledelse − projektledelse og forandringsledelse, at introducere bachelorerne til arbejdsmarkedet og samtidig præsentere virksomhedslederne for bachelorernes kompetencer på sundhedsområdet, siger Morten Seerup, arbejdsmarkedkonsulent i forbundet.

Fornemmelse for uddannelserne

Og det er lykkedes godt, mener Conny Rønnov, der er mad- og måltidschef i Skanderborg Kommune. Her har Karina Veng, der er professionsbachelor i human ernæring, været i praktik i otte uger, hvor hun har stået for at sætte gang i et forsøg med en fristevogn, der skal friste småtspisende ældre til at spise en ekstra bid.

− Vi har haft et fantastisk samarbejde, og jeg er blevet klogere på professionsbachelorernes uddannelse og specialer. Det har været et spændende forløb og Karina er fantastisk kreativ og indstillet på at sætte nye ting i gang i køkkenorganisationen. Hun ser sig selv som projektmager, og i princippet kunne der også være behov for at sætte flere projekter i gang. Min bekymring er, at vi ikke har penge til det.  Og plads til det. Karina kan sætte flere projekter i gang, end vi kan nå at implementere.

− Og med det siger jeg ikke, at det ikke er relevant med projekter. Der er en masse at tage fat på. Spørgsmålet er bare, hvad der skal til for at gøre det realistisk og få projekterne forankret i køkkenorganisationen, tilføjer Conny Rønnov.

Velkommen til virkeligheden

Karina Veng har samarbejdet med den kliniske diætist, der er deltidsansat i køkkenorganisationen i Skanderborg Kommune og har haft en uundværlig sparringspartner i hende.

− Det har været ’et velkommen til virkeligheden’-forløb. Og den virkelighed ser unægteligt lidt anderledes ud på det kost- og ernæringsfaglige arbejdsmarked end den, vi er blevet præsenteret for i de tre år på studiet, siger Karina Veng.

− Det har været vildt spændende, og jeg har været heldig at dumpe ned i et område, hvor jeg har kunnet få faglig sparring af en diætist. Jeg har samtidig været nødt til at lave en grundig research i kommunen i forbindelse med projektet og har derfor fået indsigt i mange andre arbejdsområder.
 Også projektet i sig selv har været en udfordring.

− Jeg har kunnet mærke dønningerne mellem de forskellige faggrupper. At få en fristevogn til at fungerer lyder tilforladeligt. Men det involverer både kost- og ernæringsfaglige i køkkenet, plejepersonalet og kommunen. Og der skal et godt samspil til at få det til at fungere.

Et er praksis, noget andet teori

Rasmus Kvist Andersen, professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling, har været seks uger i et trainee-forløb i FTF-A’s kantine, hvor han sammen en tidligere medstuderende har færdiggjort kantinens mad- og måltidspolitik og arbejdet videre på kantinens mål om at blive nøglehulscertificeret.

− Det har været inspirerende for os, og jeg er sikker på, at det har været en øjenåbner for praktikanterne, siger kantineleder i FTF-A’s kantine, Margit Stærke. De har lært noget om storkøkkendrift og råvarer, og jeg tænker på det som en slags virksomhedspraktik for dem. Vi er praktikere. Og med bachelorernes teoretiske baggrund, skal de have et andet job, end vi kan tilbyde. Det kunne være et job i en HR-afdeling. Her i FTF-A er der f.eks. netop ansat en kostvejleder i HR-afdelingen.

Fokus skal flyttes

Rasmus Kvist Andersen understreger, at han har fået meget ud af at arbejde med kantinens projekter, og han glæder sig til at præsentere mad- og måltidspolitikken for ledelsen i FTF-A. Men det er, som Margit Stærke peger på, ikke den type job, han går målrettet efter. Han ville f.eks. gerne have kunnet vælge et forløb, der var målrettet sundhedsfremme og forebyggelse f.eks. sundhedsfremme på en arbejdsplads, praktik i en HR-afdeling eller på arbejdsmiljøområdet. Det ville i højere grad have kunnet opfyldt hans behov for en mentorordning, mener han og foreslår en større bredde i de kommende trainee-forløb.

Tættere på job

Et trainee-forløb, hvor der skal sættes projekter i gang, forudsætter, at der samarbejdes på tværs af køkkenorganisationer, kommuner mv. Og det har for begge professionsbachelorer været med til at skabe nye netværk.

− Jeg har fået rigtigt mange kontakter i kommunen. Og netværk er jo alt! Så måske alligevel, siger Karina Veng, da hun genovervejer om trainee-forløbet har bragt hende nærmere et job.
 Skulle Karina Veng give et råd til kommende trainee-forløb er det, at der skal to af sted.  Når ikke man har sine ’egne’ arbejdsopgaver på arbejdspladsen, kan der opstå ’tomrum’ eller ventetid, sådan som det er naturligt i forbindelse med projektarbejde.

− Havde jeg ikke haft den kliniske diætist at sparre med, ville jeg have manglet en at udveksle holdninger og erfaringer med.

Nye trainee-forløb

Kost & Ernæringsforbundet starter nye trainee-forløb til efteråret og kan bruge den feed-back, der er kommet fra deltagerne.

− De første trainee-forløb har givet os en masse erfaringer. Dem kan vi bruge, når vi skal videreudvikle trainee-forløbene. Vi vil tilbyde en bredere vifte af praktiksteder, der imødekommer de nyuddannedes kompetencer og fagligheder, siger Morten Seerup.

 

FAKTA

 

Trainee-forløb

Kost & Ernæringsforbundet har skræddersyet et trainee-forløb til ledige, nyuddannede professionsbachelorer.

Målet med forløbet er

• at du finder et job
• udnytter tiden som ledig til at blive endnu bedre til det, du er god til
• får erfaringer fra en arbejdsplads og
• nogle af de kompetencer, som mange arbejdsgivere efterspørger
• udbygger dit netværk.

Kursus og praktik

Forløbet er tilrettelagt som fire kursusdage med fokus på ledelse og kommunikation og op til otte ugers praktik.

Info

Alle ledige dimittender, der er medlem af forbundet og af FTF-A, kan deltage.
Du får dagpenge under forløbet og skal fortsætte med at søge job.
Nye forløb starter til efteråret med informationsmøder i august.

www.kost.dk/talent