Log ind og få medlemsfordele

INSPIRATION: Madpakker til de mindste

"Uden mad og drikke dur helten ikke"
Sådan lyder et gammel ordsprog om vigtigheden af, at mad og drikke kan gøre en kæmpe forskel for din præstation. I disse dage starter en masse små helte i landets folkeskoler. De er kampklar med skoletasker, penalhuse og en masse energi efter sommerferien. Når de træder ind i klasselokalet og skolegården viser undersøgelser, at de små helte får dækket halvdelen af deres daglige energibehov der. Derfor er det også vigtigt, at de får netop mad og drikke der kan holde dem inde i kampen hele dagen.

Kost & Ernæringsforbundet har sammen med  Mejeriernes Skolemælksordning samlet inspiration og gode tips til gode og nemme madpakker til de mindste klasser på:  www.årgangsund.dk

Madpakken - næring til læring
Madpakken er de små heltes bedste kilde til energi, og her spiller vi forældre en stor rolle i at skabe de bedste rammer for skoledagen.
Men det kan ofte være svært hele tiden at finde på de nye og spændende læsninger til madpakken. Derfor er Projekt Sund Skole og årgangsund.dk søsat, så de små helte får næring og nydelse i løbet af en lang skoledag.

Du kunne jo for eksempel inddrage dine små helte i en fast smør-selv-dag, hvor de er med til at smøre deres egen madpakke. Eller du kan give din helt en drikkedunk med, så han/hun får vand nok i løbet af dagen.
Og endelig kan du altid prøve at overraske med sjove og nye ting ved siden af madderne.

Og endelig så kan du hoppe ind på www.årgangsund.dk, hvor du finder et væld af spændende opskrifter til de bedste madpakker til de mindste. Du kan også læse mere om, hvordan skolen og de enkelte klasser kan bruge mad i dagligdagen på www.projektsundskole.dk.