Ja, nej, JA til superkøkken

Maden skal laves på sygehuset

Det dur ikke at bygge et funklende nyt supersygehus uden, at der er råd til at etablere et køkken.

Den konklusion når regionsrådet i Region Midtjylland frem til, efter at der i længere tid har været usikkerhed om køkkenet.

- Der skal være et køkken. Vi kan ikke lave et sygehus for 1.200 af de mest syge patienter, 5-6.000 ambulante patienter hver dag plus 10.000 ansatte og så ikke have et sted, hvor man kan lave mad. Så mange pizzeriaer er der ikke i Aarhus, siger Bent Hansen (S), formand for Region Midtjylland og for Danske Regioner, til Berlingske.  

Pengene findes

Køkkenet kom i fare, da regionen ikke fik den ønskede del af de statslige kvalitetsfondsmidler, skriver Berlingske. Men nu forsikrer regionsformanden, at pengene findes - eventuelt indenfor anlægsrammen. Han anslår at prisen for køkkenet vil være omkring 60-70 millioner kroner.

Kost & Ernæringsforbundets formand Ghita Parry forventer fortsat køkkener på alle de nye supersygehuse, som Bent Hansen tidligere har lovet.

- Som sagt, er det dybt uansvarligt at spare så vital en del som køkkenerne væk. Hvis vi fjerner køkkenerne, fjerner vi også fokus fra ernæringen, som er en vigtig del af behandlingen.

Kilde