Ja til OK18

”Medlemmerne har ved OK18 fået sikret sig en forbedret realløn, og samtidig blev privatlønsværnet afskaffet, hvilket betyder, at de offentlige lønninger vil følge de private i fremtiden.”, lyder det fra formanden.

Som samtidig beretter om, at den nye treårige overenskomst også giver andre goder.

”Der sættes penge af til lavt- og ligelønsprojekter. Og bedre vilkår i forbindelse med barsel og beskyttelse af seniordagene. Der er goder til gavn for alle medlemmer.”

Stemmeprocenten for medlemmer ansat i kommuner og regioner (samlet under Sundhedskartellet) var 30,7%. Ud af de 6051 stemmeberettigede stemte 1803 for, mens 40 stemte imod og 16 stemte blankt.

På statens område stemte 120 af Kost & Ernæringsforbundets 580 stemmeberettigede medlemmer. Det gav en stemmeprocent på 20,51%. Her blev stemmerne fordelt på 94,17% ja, 2,50% nej, 1,67% blank og 1,67% ej udfyldt.

Vi stod skulder ved skulder

Opbakningen til OK18 var historisk. Den massive støtte med slagråb, musik og sang foran ”Forligsen”, den fantastiske mængde af kampagner på Facebook og fællesaktioner rundt om i landet – alt sammen har medvirket til, at vi har stået stærkt og samlet om en løsning for alle. Som sagt; det har betydet ALT at mærke, at den musketer-ed, som fagbevægelsen indgik på tværs af de tre arbejdsgiverområder, er så stærk blandt fagbevægelsens medlemmer.