Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Jeg duer ikke til at ligge i skidt i en uge

  • Tina Juul Rasmussen [ t e k s t ] Sif Meincke [ f o t o ]

Et feltkøkken med grill, gaswok og ovne. 32 frivillige, fire opvaskere. Og en menu, hvor hummus er byttet ud med flækærtepure. Der er lam på grillen og speltkerner og hårde rodfrugter i wokken − nordisk, bæredygtigt og lokalt. Det er konceptet for maden til de store og små musikstjerner og deres crew, som optræder på to af Roskilde Festivals scener i år. Og ’chefen’ for det hele er Nicoline Lindegaard Lund Jensen, 24 år og pb-studerende − og i en uges tid i sommer har hun kunnet føje ’cateringansvarlig’ til sit portefølje.

Ingen garvet festivaldeltager

− Jeg var på Roskilde Festival for første gang nogensinde sidste år, hvor min veninde var cateringansvarlig. Da sad jeg på kontoret og håndterede bestillinger fra kunstnerne. I år er hun på barsel, så jeg har ’arvet’ jobbet fra hende. Og det passer mig fint at kombinere festival med et job. Jeg duer ikke til kun at ligge i skidt og øl en hel uge, for mig er det spændende også at være med til at bygge noget op sammen med de frivillige. Roskilde Festivalen var intet uden dem, fastslår Nicoline Lindegaard.

Samme hygiejnekrav i feltkøkkenet

Madkonceptet og menuen er udviklet af to kokke, og meget af maden præfabrikeres i et storkøkken, som etableres på festivalområdet. Delkomponenterne kommer herfra til feltkøkkenet, hvor det så er Nicoline Lindegaards ansvar at sørge for, at den bliver færdigtilberedt af de mange frivillige i køkkenet og anrettet på en buffet i teltrestauranten, hvor kunstnerne og deres medhjælpere kan spise. Og der er i parentes bemærket servering fra 8 morgen til 4 nat.

− Og selvom det er et primitivt feltkøkken, er kravene til hygiejne og egenkontrol de samme som i ethvert andet storkøkken, så jeg er på én gang vildt spændt og nervøs for, hvordan det skal gå. Heldigvis er der nogle meget erfarne folk derude, som har været med i mange år, så jeg har et stort netværk at trække på.

Frygt? At de lukker os!

Nicoline Lindegaard kan mærke, at den teoretiske viden, hun har fra studiet, kommer hende til gavn.

− Det var derfor, jeg sagde ja til opgaven − jeg får mulighed for at overføre min teoretiske viden fra studiet til praksis. Det er jo fint at læse ledelse − nu skal jeg så ud og lede 32 frivillige i fire hold plus opvaskere. Og jeg føler klart, at jeg har en ballast, der vil komme mig til gavn. Desuden er jeg formand for studenterrådet på Metropol, så jeg er vant til at have overblik og sørge for, at andre tager sig af forskellige opgaver.

− Min største frygt? At Fødevarekontrollen kommer og lukker os, fordi hygiejnen ikke er i orden. Men det sker ikke!

 

 

Hvordan gik det så

Nicoline blev interviewet inden festivalen. Vi vendte tilbage for at høre, hvordan det gik:

− Det gik rigtigt godt. Jeg arbejdede op mod 17 timer i døgnet i musikdagene, men det var sjovt. Jeg har lært at holde hovedet koldt i pressede situationer og bevare overblikket. Og så har jeg opdaget hvor meget jeg egentlig kan klare, også med et minimum af søvn.

Var der noget, som gik særligt galt eller godt?

− Jeg havde glemt at bestille morgenbrød til om søndagen! Men det ordnede sig, så alle fik. Så var der også en musiker, som selv havde kok med. Det var vi lidt nervøse over, vi vidste jo ikke, hvordan han var, eller hvordan det ville være at have ham i vores primitive køkken. Men han blev så begejstret for vores menu, at musikeren bare fik den bragt til sit rum.

Fik du hørt noget musik?

− To koncerter: Raske Penge og Bon Iver.

 

 

Min hverdag på Roskilde Festival

  • Solbriller: Fordi jeg selvfølgelig håber på høj sol alle dagene.
  • Gummistøvler og regntøj: Fordi man alligevel aldrig kan være helt sikker på vejret på Roskilde Festival.
  • Min bærbare computer: Her ligger al min egenkontrol til køkkenet, så den er et uundværlig arbejdsredskab for mig dernede.
  • Førstehjælpskit: Min veninde anbefalede mig at tage Panodil og plaster med − bare for en sikkerheds skyld. Det kunne jo være, jeg skulle hjælpe til i køkkenet og kom til skade eller fik en vabel af at gå rundt på det store område.