Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Jeg tror på fællesskabet

Dåseskinken er godt nok billigere, og budgettet er jo stramt … omvendt er det ikke til at vide, hvor meget skinken er pumpet for at syne større. Middagen bliver nok heller ikke så lækker, og hvad kan man byde sine gæster?

Det er sådan en situation, nogle kost-, ernærings- og sundhedsfaglige må stå over for, når de skal vælge fagforening. Skal man vælge det billigere tilbud hos de gule eller det lidt dyrere i Kost & Ernæringsforbundet?
Når man skal træffe valget, er det vigtigt, at man ikke lader sig forføre af de billige priser. For indholdet er jo ikke det samme. Skinkeboven på dåse er ingen steg. De kogte kartofler på glas ingen delikatesse.

De gule fagforeninger tilbyder den samme simple menu til alle deres medlemmer. Kost & Ernæringsforbundet yder derimod en kvalitetsindsats a la carte for din løn og dine rettigheder som lønmodtager, dine kompetencer som professionel omsorgsgiver og ekspert i ernæring, dine uddannelsesmuligheder, dit arbejdsmiljø, dit lederskab, din karriereudvikling og dit fremtidige arbejdsmarked.

Dit valg har ikke kun betydning for dig personligt. Det er også et valg, der er afgørende for dine kollegaer. Og for fremtiden på din arbejdsplads. Overenskomster med rettigheder og muligheder som eksempelvis overarbejdsbetaling, barsel, ferie, pension, kompetenceudvikling og efteruddannelse er alt sammen kun opnået gennem en solidaritet og et fællesskab, hvor vores kolleger stod sammen for at gøre en forskel for dig og mig.

Når man vælger en gul fagforening, melder man ikke kun sig selv ud af fællesskabet, det går også ud over kollegerne. Når fællesskabet svækkes, svækkes vores muligheder for at gøre en forskel på arbejdspladsen. Ved at vælge den gode steg frem for dåseskinken får alle en bedre oplevelse. Og hvis alle skæpper i kassen til middagen, er den i sidste ende til at betale.

Ghita Parry
/ Formand