Julehilsen fra Region Midt

Julehilsen fra Kost & Ernæringsforbundet.

Nu nærmere julen sig med hastige skridt og vi har fået en del sne her de første dage af december. Det er et fantastisk flot landskab man kører i, med de udfordringer det nu måtte byde. Julen er også en tid hvor vi har travlt, og der skal ordnes en masse, men husk nu også julefreden, hvor vi nyder dagene med dem man har kær. Lad ikke stressen få overtag, men prøv at sige pyt, engang i mellem, når man nu ikke har nået det man gerne ville, for jul bliver det altid. Det gør det altid i mit hjem.

Hvad er der sket siden sidst jeg skrev.

Køkkenroser

Vi har uddelt Køkkenroser her den 4 december, disse gik til Centralkøkkenet på  Århus Universitetshospital  Risskov,  Et stort tillykke skal der lyde, de fik Køkkenroserne for deres kalender, der viser, hvad køkkenet servere på deres mærkedage, Kalenderen kobler mærkedage sammen med danske mad traditioner og hedder    ”Maden gør en forskel”  og de har mange mærkedage, Cheføkonoma Ole Hoffman fortalte at de blandt andet fejrede Dronning Margrethes fødselsdag med Lagkage, men han kan dog huske der var et år hvor de måtte slække på traditionerne , og det var da hans personale var udtaget i forbindelse med vores strejke i 2008. Tillykke med Roserne.

Køkkenroserne i fremtiden skal vi have vendt på det kommende Formandsmøde i København, Landbrug og Fødevare har ikke fået deres bevilling i gennem og vi skal kikke på en anden model for at afvikle Køkkenroserne, men i skal nok hører nærmere om sagen.

Senior møde

Vi har afholdt et senior møde i Virklund for de 55+ og det var en god dag, der var 10 tilmeldte og på dagen var der et par afbud/udeblivelser, men os der var der fik en god eftermiddag, hvor der kom mange forslag til videre færden, vi har besluttet at for at deltage skal man være medlem af forbundet, og vi aftale at vi på de kommende møder blandt andet skal besøge arbejdspladser, have oplægsholder på besøg og vi skal på virksomhedsbesøg. Vi vil mødes 3 x om året, så jer der gik glip af denne dejlige dag, kik under regionen eller i fagbladet for næste dato, som bliver i foråret 2013.

Food Fighters

En opfordring til jer leder, ude i regionen, har i en elev / Studerende på arbejdspladsen som i kan se her, så opfordre de unge til at melde sig på banen. Sidste år havde vi en ernæringsassistentelev, fra Silkeborg kommune med på holdet, Så se her hvordan man opstiller.

Marts 2013 løber Food Fighters endnu engang af stablen, og vi håber at nogle af landets bedste elever vil ansøge om at blive Food Fighter!

Food Fighters 2013 kommer til at kæmpe for den gode økologiske mad og indtager det danske madland i jagten på at løse den økologiske gåde.

De udvalgte, ”vinder” en plads på en fantastisk 6 dages roadtrip, hvor de kommer til at møde en masse inspirerende personer fra branchen, de bliver udfordret på deres holdninger og faglighed og får nogle smagsoplevelser ud over det selvvanlige. Vi søger de mest ambitiøse, engagerede og holdningsstærke unge, der er under uddannelse til ernæringsassistent eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. Som er nogle af vores elever/studerende.

Dette er en rigtig god mulighed for de studerende, en oplevelse der kan være med til at forme deres fremtidige karriere. Vi håber derfor, at I vil være med til at sprede budskabet om denne fantastiske mulighed.

Jeg har vedhæftet en elektronisk flyer, hvor man kan læse mere.

Derudover, kan man læse mere på www.foodfighters.dk eller finde os på www.facebook.com/LF.FoodFighters (hvor I meget gerne på ”like” osJ)

90 Års fødselsdag i forbundet.

23 april 2013 fylder vi 90 år, og i den forbindelse er vi i gang med at lave et arrangement for jer, dette skal foregå om eftermiddagen. Og i den forbindelse efterlyser vi, gode historier fra tiden der er gået på vores arbejdspladser, ligger i inde med historier, eller har i lyst til at fortælle andre medlemmer, om tiden der er gået, om den udvikling der har været på vores fag og faglighed gennem de snart 90 år, så kontakt mig gerne. Vi vil også gerne have indsendt huske råd fra tiden der er gået, ja der er jo mange, jeg kan huske i min læretid lærte, at man skulle smører en rugbrød med 3 strøg, og at der er en forside og bagside på et stykke rugbrød, eller hvad gjorde man lige for at få stegen mør og meget andet, send jeres huskeråd ind på  jni@kost.dk og vi vil samle det i en lille mappe. Programmet for dagen kommer først i februar måned.

Svendeprøve i regionen.

Torsdag d. 13 december var  afslutning på UCH Holstebro, her var der 7 Ernæringselever der blev færdige og en af eleverne fik en sølvmedalje.

Fredag d. 14 december var der afslutning på Sansestormerne i Risskov, her var de 19 der blev færdig og om eftermiddagen var der afslutning på Silkeborg tekniske skole, her var der 7 der afsluttede og også en sølv medalje blev der uddelt her. Et stort tillykke skal der lyde til jer alle med de flotte resultater der blev givet.

DM I Skills.

Der afvikles DM for ernæringsassistent elever i dagene  24–25-26 januar 2013 i Århus, gå ikke glib af disse dage, der er en utrolig gejst fra de 10 finalister, fra vores region er der 3 elever der er med, de er fra UCH Holstebro, Sansestormerne og Silkeborg Tekniske skole, derud over er der elever fra de andre fire regioner, de dyster torsdag og fredag i de indledende runde og om lørdagen er der finale med de fem bedste elever, og til slut, har vi en Danmarks Mester og vedkommende for overrakt den indstiftede pris fra Kost & Ernæringsforbundet på 10.000 kr. og en flot skulptur skænket af Skills Danmark og diplom. Det er gratis at komme ind alle dagene og der er mange andre fag end lige vores ernæringsassistenter, der dyster disse dage.

TR / AMIR tur til København.

Nu ligger turen inde på hjemmesiden, så husk at melde jer til.

Tips.

Husk du kan få nedsat dit kontingent til det halve, hvis du kommer ud i ledighed på arbejdsmarkedet, vi skal blot vide det, så skriv til forbundet.

Hvis du skifter job, så husk at det er din Organisation der forhandler lønnen for dig, det er det vi er der for, og tager det grove arbejde med arbejdsgiveren hvis det er nødvendigt. På Daginstitutionsområdet er det mig der har forhandlingsretten ellers er det forhandlingsafdelingen i København der sørger for i andre.

Refusion for uddannelse skal sendes til FTF-A i Vestergade 8000 Århus C.

Både  FTF-A eller PKA som er pensionskassen, udsender nyhedsbreve, så hvis i er interesseret i disse så gå ind på deres hjemmeside og  opret jer, på hjemmesiderne kan man også se de oplysninger der er om jer-

Husk også at tjek jeres medlemsoplysninger på www.kost.dk når vi nu skal til at stemme om overenskomsten og valg til HB og kongresdelegeret.

Regionsformanden holder en ferie dag d. 21 december.

Ellers vil regionsbestyrelsen ønske alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår, med tak for alt i det gamle.

Jule Hilsen på bestyrelsens vegne

Regions formand Jette Nielsen