Karbonader - eller jomfruhummer

Dansk mad

Fødevareministeren har sat gang i en afstemning om, hvilken ret danskerne skal kalde for deres nationalret.

Visionen er, at de danske råvarer og nordiske madtraditioner skal afspejle sig i den mad, vi spiser til hverdag. I modsætning til i dag, hvor spaghetti med kødsovs er den ret, der serveres oftest.

Hver region byder ind med tre retter. Og du kan indtil på søndag den 24. oktober stemme på, hvilken ret fra din region, der skal være national.

Til hverdag eller fest

Nordjylland byder f.eks. ind med jomfruhummer med blomkål, dyreryg med kvædekompot eller karbonader med stuvede grønærter. Mens Sønderjylland stemmer for flæskesteg med rødkål, stegt flæsk med persillesovs eller fiskefrikadeller med urteremoulade.

Stem på en ret

Den ret i hver region, der får flest stemmer, går videre til finalen.

Ideen bag

En nationalret skal være kendt af alle, den skal være let at gå til, varerne skal kunne fås uanset, hvor man bor, og grøntsager skal indgå.

Kilde