Karrieretjekket sætter skub i forandringerne

Laura Andersen; ernæringsfaglig koordinator, Møllehuset 

Et godt skub i den rigtige retning

 

Oven på en karrieresamtale gik Laura Andersen i gang med en akademiuddannelse i ledelse. Den skal klæde hende så godt på som muligt til sit første job som leder i et køkken, det snart bliver bygget.

 

Allerede i sit andet job som nyuddannet professionsbachelor fandt Laura Andersen sin rette hylde i arbejdet med ældre og ernæring. Men her stopper hendes karriere ikke. Indenfor en overskuelig fremtid træder Laura Andersen ind i en nyoprettet stilling som produktionsleder i et plejehjemskøkken, der er ved at blive bygget i Københavns Kommune. Og udsigten til et lederjob fik Laura Andersen til at mærke et påtrængende behov for at blive klædt ordentligt på til opgaven. Derfor takkede hun ja til en karrieresamtale i regi af Kost og Ernæringsforbundet.

- Det var for at få ro i kroppen og hovedet, siger Laura Andersen, som er uddannet både ernæringsassistent og professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i ledelse, fødevarer og service i 2014.

Jeg gør måske ikke som andre ledere

Til daglig arbejder hun på plejecenter Møllehuset i De Gamles By i København som ernæringsfaglig koordinator med ansvar for blandt andet ernæringsrelaterede opgaver for de ældre beboere og med økonomistyring. Og det er netop her på plejecentret, at der skal bygges nyt køkken ’inden for en meget nær fremtid’. Hvornår det konkret bliver, ved Laura Andersen ikke endnu. Men hun ved, at når hun om føje tid står med personale- og ledelsesansvar for produktionen og dens medarbejdere, skal hun føle sig så klar til opgaven, som hun overhovedet kan.

- Jeg er 33 år og vil derfor være en relativt ung leder i plejesektoren. De fleste har gråt hår, og jeg oplever, at der er mange regler for, ’hvad vi gør og ikke gør’. Dem kender jeg ikke så mange af. Samtidig vil jeg jo gerne have succes som leder, selvom jeg måske ikke gør som alle andre. Derfor vil jeg forberede mig så godt som muligt for at kunne stå fast på de beslutninger, jeg kommer til at træffe, forklarer hun.

I gang med en lederuddannelse nu

Helt konkret gik Laura Andersen fra karrieresamtalen med Mille Harvej Larsen med flere ideer, hun kunne arbejde videre på:

- Jeg fik et rum at reflektere i med et andet menneske, som ikke kender mig og min situation, og jeg fik luftet nogle af mine teorier og tanker om fremtiden. Jeg kunne læne mig op ad, hvad hun havde at byde på, siger Laura Andersen og netop spørgsmålet: ”Hvis du ikke føler dig godt nok klædt på til opgaven, hvad kan du så gøre for at blive det”, resulterede i, at hun bad om en samtale med sin leder.

- Jeg måtte sige, at jeg ikke var klar til opgaven, hvis jeg ikke fik en lederuddannelse. Så nu er jeg i gang med en akademiuddannelse i ledelse. Jeg har brug for at lære om de ’måder’, man kan være leder på, hvordan man leder både op ad og ned ad osv. Jeg ved jo godt, at jeg ikke bliver en superleder fra dag ét – det kræver også knofedt og erfaring.

Karrieresamtalen fik med andre ord Laura Andersen til at indse, at hun ikke bare skulle lukke øjnene og hoppe ud i lederjobbet.

- På den måde var det et godt skub i den rigtige retning for mig. Det kan jeg kun anbefale, at andre også gør. For når hverdagen kører på fuldt blus, er det netop sådanne tanker, man ikke får givet nok tid og ro. Med karrieresamtalen fik jeg et rum, som kun handlede om mig, mit arbejdsliv – og om, hvad jeg kunne gøre for mig selv.

 

Gitte Kromann, leder af Engo Køkkenet 

Godt at tale med en, som ikke kender mig

 

Gitte Kromann har mindst ti år tilbage på arbejdsmarkedet og brugte en karrieresamtale til at vende tanker om udviklingsmuligheder og udfordringer i dagligdagen som leder.

 

Gitte Kromann blev ansat som ung økonomaassistent i 1985 i det, der i dag hedder Engbo Køkken i Nyborg under Region Syddanmark. I dag, små 35 år senere, ser intet ud som dengang. Institutionen for fysisk og psykisk handicappede, som køkkenet laver mad til, er blevet opdelt, udskilt og flyttet i flere omgange.

I dag er Gitte Kromann leder for fire medarbejdere i et centralkøkken, som servicerer 84 borgere med køleproduceret døgnkost – et job, hun har bestridt i ti år. Hun kan rigtig godt lide forandringer og udfordringer, alligevel har behovet for at søge nye græsgange i de forgange 35 år ikke været stort. De mange omstruktureringer i organisationen har givet Gitte Kromann den fornyelse, hun trives med.

- Der har ikke været meget stabilitet og daglig drift over mit job, og det passer mit temperament godt. Jeg har desuden en god medarbejderstab, og da jeg har taget noget af en akademiuddannelse i ledelse, føler jeg også, at jeg har udviklet mig i jobbet som leder.

Trængte til at lufte tankerne

At hun alligevel så muligheder i en karrieresamtale med Mille Harvej Larsen, forklarer Gitte Kroman sådan her:

- Jeg er på en meget lille arbejdsplads, jeg er ikke med i et ledernetværk og har ikke mange lederkolleger at tale med om udfordringer og udviklingsmuligheder i jobbet. Min chef har meget fokus på ledelse af det pædagogiske personale, så jeg trængte til at tale med en, som kunne udfordre mig på de sidste ti år af mit arbejdsliv.

En af udfordringerne er fysikken. Netop fordi det er så lille en arbejdsplads, er Gitte Kroman med i produktionen, og det kan kroppen efterhånden godt mærke.

- Så nogle gange tænker jeg på, om jeg kan holde mindst ti år endnu, som jeg skal.

Samtidig har hun og hendes mand netop solgt deres landejendom, hvor de i mange år har dyrket juletræer. Og de vil gerne rejse meget mere, end de hidtil har kunnet.

- Jeg har ikke et fast billede af, hvad jeg skal og ikke skal, og jeg mødte fuldstændig uforberedt op. Men det var godt at få vendt, drejet og sat ord på mine tanker i selskab med en udenforstående. Hun spøger på en anden måde end folk, som kender mig. Så vi talte bl.a. om muligheden for at finde nye udfordringer i mit nuværende job. Jeg har jo et køkken og en medarbejderstab, som fungerer rigtig godt, så måske kan jeg tænke i at arbejde mere med det ledelsesmæssige. Det kunne være en vej at gå.