Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Køkkenliv 2/2010

Læs hele fagbladet

 

Køkkenet lukker om lidt

Sønderborgs køkkenmedarbejdere kæmpede i årevis for at bevare den kommunale madproduktion, men nu er det slut. En privat producent fra den anden ende af Jylland tager over, men der er stadig et vist antal job til de lokale.

Til kamp for ældremaden

Ansigt til ansigt med formanden for Kost & Ernæringsforbundet, fastholder cand. scient. i human ernæring Christian Bitz sin kritik af ældremaden, som Ekstra Bladet bragte lige op til jul. Mens Ghita Parry slår fast, at køkkenerne er låst fast af politiske beslutninger. Et samarbejde mellem de to kan måske være en vej til forandringer og bedre ældremad.

Klimamad i stor skala

Arbejdsdagen i et storkøkken rummer som bekendt mange udfordringer, og er der i det hele taget tid og penge til også at bekymre sig om CO2-udslip og klima? Ja, siger Birte Brorson, der har sit eget rådgivningsfirma, faktisk kan hensyn til klimaet give mere arbejdsglæde, og så er der penge at spare.

God hverdagsmad er den mad, man bedst kan lide

God hverdagsmad er at få serveret det, man helst vil spise. Sådan lyder filosofien på plejecenter Kildebakken på Fyn. Og den tætte kontakt til brugerne betyder, at køkkenet ved, hvem der hader hakket kød, elsker tomatsuppe eller gerne vil have sagovælling af og til.

Mål køkkenets produktivitet

Kost & Ernæringsforbundet har udviklet et benchmarkingværktøj til storkøkkener. Værktøjet kan bruges af det køkken, der gerne vil måle sin produktivitet i forhold til andre køkkeners.