KØKKENPRIS: Indstil dit køkken - eller din nabos

4 kategorier

Målgruppen for de økologiske køkkenroser er offentlige køkkener – en person eller et køkken - hvor juryen udvælger en vinder i hver af de 4 kategorier:

  • Centrale- og hospitals køkkener
  • Plejehjem, sociale institutioner (døgn) med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer
  • Daginstitutioner, mad til børn og unge
  • Skoler og uddannelser

De store køkkener, der hver dag laver mad til rigtig mange, kan vinde 'Kantineprisen' eller 'Økologiske Køkkenroser'. Og landets bedste butikker har mulighed for at løbe med Slagterprisen, Mejeriprisen eller Frugt- og grøntprisen. Hver pris har en dedikeret jury og skarpe kriterier. Der skal blandt andet leveres på oplevelse for kunden, på kvalitet og på godt håndværk. Ved at dele de gode eksempler er priserne med til at løfte værdi og salg i de forskellige kategorier. Det er Landbrug og Fødevarer, der uddeler fødevarepriserne.

I juryen for 'Økologiske Køkkenroser' sidder: Michael Allerup, næstformand i Kost og Ernæringsforbundet, Berit Jakobsen, FOA, Hanne Gram, 3F, Andreas Buchhave Jensen, Landbrug & Fødevarer. 

Fest til Fødevaredagen

Vinderne kåres ved et stort awardshow på Fødevaredagen den 24. september 2019 på Hindsgavl Slot på Fyn.

De Økologiske Køkkenroser finansieres af Fonden for Økologisk Landbrug.

Læs mere her...