KøkkenRoser til Risskov

Mad og mærkedage

Centralkøkkenet Risskov på Århus Universitetshospital får den sidste buket KøkkenRoserne i 2012 for indsatsen med at give patienterne særlige måltider på mærkedage og på den måde får koblet danske mærkedage sammen med madtraditioner.

Centralkøkkenet har lavet en kalender over danske mærkedage. Kalenderen hedder ’Maden gør en forskel’. Den skal styrke forholdet mellem Centralkøkkenet, patienterne og de enkelte afsnit på hospitalet.

Maden gør en forskel

Ifølge kalenderen er der lagkage med flødeskum og flag den 16. april på Dronning Margrethes fødselsdag. I Pinsen er der tradition for kylling med persille, agurkesalat og rabarberkompot. Om sommeren er der koldskål på menuen. Og hen mod slutning af året er der traditionel julemad og nytårstorsk på menuen.

Centralkøkkenet har fokus på smagen. Derfor er der lavet en smagsguide, som det kost- og ernæringsfaglige personale følger. Kalenderen fortæller blandt andet om de fem smage: umami, salt, sødt, surt og bittert, samt stærkt og aromaer fra verdenskøkkener som det thailandske, indiske og middelhavskøkkenet.  

Stor indsats

- Med ’Kalender over mærkedage’ har Centralkøkkenet Risskov på Århus Universitetshospital gjort en enestående indsats for at fremhæve kvaliteten, variationen og traditionen i det danske hverdagskøkken, siger regionsformand Jette Nielsen fra Kost & Ernæringsforbundet.

Markedskonsulent Vickie Kristensen fra Landbrug & Fødevarer supplerer med:

- Køkkenet arbejder professionelt og har koblet måltider og højtiden sammen på en helt enestående facon.

KøkkenRoserne

Landbrug & Fødevarer og Kost & Ernæringsforbundet har indgået et unikt samarbejde om at hædre de fagfolk, der omsætter gode råvarer til sunde og ernæringsrigtige hverdagsmåltider, som mange danskere nyder godt af. Hæderen kalder vi for køkkenRoser – og de bliver delt ud for sjette gang den 4. december 2012.