Køkkenroser til Silkeborg

Udfordrer smagen

Det kost- og ernæringsfaglige personale i Centralkøkkenet på Regionshospitalet Silkeborg får KøkkenRoserne for deres indsats med at give patienterne kvalitetsmåltider, der sætter smagsløgene ud på nye og udfordrende oplevelser. Patienten er i centrum og skal have måltider, der passer til hans eller hendes behov.  

Smagen som medicin

Landbrug & Fødevarer og Kost & Ernæringsforbundet har indgået et unikt samarbejde om at hædre de fagfolk, der omsætter gode råvarer til sunde og ernæringsrigtige hverdagsmåltider, som mange danskere nyder godt af. Hæderen kalder vi for køkkenRoser – og de bliver delt ud for femte gang den 27. september 2012.

Alene kan vi meget, men sammen kan vi alt

Personalet i Centralkøkkenet er professionelt og har et stort engagement. De laver solide og ernæringsrigtige måltider af sæsonens råvarer. Der arbejdes målrettet og eksperimenterende med sammensætningen af de fem smage: umami, salt, sødt, surt og bittert, samt opmærksomhed på de forskellige typer konsistens, der har indflydelse på, hvordan måltidet bliver oplevet.    

Samarbejde

Der bliver lagt stor vægt på samarbejde i køkkenet ud fra den devise, at resultatet bliver bedst, når det er blevet til under et fælles ansvar. Centralkøkkenet har i løbet af de seneste fem år arbejdet målrettet med kvalitetsudviklingen af maden. I øjeblikket bliver medarbejderne på skift sendt på efteruddannelse i seks uger, hvor de bliver styrket i arbejdet med smag, anretning og nye teknikker til tilberedning.

Udfordrer sig selv

- Det kostfaglige personale arbejder målrettet på at skabe variationer og opfylde ønsker og behov, og de har et solidt fagligt fokus på smagen, råvarerne og den måde, retterne bliver tilberedt på, det fortjener de et skulderklap for, siger regionsformand Jette Nielsen fra Kost & Ernæringsforbundet.

Markedskonsulent Vickie Kristensen fra Landbrug & Fødevarer supplerer med:

- Køkkenet arbejdet professionelt og har fokus på nye smagskombinationer og udfordrer hele tiden sig selv i forhold til, hvad de sætter på menuen.