Kog bærrene

Bær som smittekilde

Det har tidligere været en række tilfælde hvor frosne hindbær har været årsag til levnedsmiddelforgiftning.  Så mange, at det for godt et halvt år siden blev et lovkrav, at storkøkkener skal give frosne hindbær et opkog i et minut for at være sikker på, at bakterier eller virus i bærrene er uskadeliggjort.

Alle frosne bær

Fødevarestyrelsen minder nu om lovkravet til køkkenerne og anbefaler også almindelige forbrugere at koge frosne bær, selvom de egentlig skulle nydes rå f.eks. i smoothies eller ovenpå en lagkage.

Advarslen kommer på baggrund af, at 30 mennesker indtil nu er blevet syge af leverbetændelse., hvor bær menes at være smittekilden.

Leverbetændelse

Symptomerne ved smitsom leverbetændelse, som det handler om, er feber, kvalme, og mavesmerter. Symptomerne kan vise sig 15-50 dage efter, man er smittet, skriver fødevarestyrelsen.

 

Kilde