Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 16/10/2019 Kost, Ernæring og Sundhed 09-2019
Kille Enna
Fagbladsartikel 15/10/2019 Månedens opskrift: Kartoffelkuren
Pia Melander Guilbert  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO
Fagbladsartikel 15/10/2019 Spring ud som hverdagsaktivist

Kompetenceløft til erhvervsuddannelserne

Det er værdier, vi alle dagligt viser på tværs af arbejdspladser og arbejdsopgaver. Men for at vi sammen kan føre vores profession sikkert ind i fremtiden, er en god uddannelsesmæssig ballast helt central.

Her er ernæringsassistentuddannelsen en god og vigtig uddannelse og med en EUX, hvor ernæringsassistentuddannelsen kobles med en studentereksamen, får vi muligheden for at påvirke uddannelsens image sammen med ambitiøse elever, uddannelsesinstitutioner og praktiksteder.

Fremtiden tilhører i høj grad de faglærte, der mestrer professionen og har brede almene kompetencer. De udgør en af de centrale søjler, der er med til at løfte hele professionen og vise over for omverdenen, hvor det er nødvendigt at ansætte kost-, ernærings- og sundhedsfaglige, hvis den generelle folkesundhed skal løftes. Det er derfor, kompetenceløftet, som EUX kan give, er så vigtigt. For alle, både politikere, borgere, patienter og medier, skal vide, at frikadellen ikke har forladt køkkenet, uden at der er tænkt ernæring og sundhed omkring den. Det er på den måde, vi viser over for omverdenen, at vi er mestre i mad og sundhed.

Jeg ser frem til at følge den videre udvikling af erhvervsuddannelserne, hvor den politiske debat allerede er i fuld gang. Politikerne har hørt fra mig én gang. Det bliver sandsynligvis ikke den sidste.

Ghita Parry
/ Formand