Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kompetenceløft til erhvervsuddannelserne

Det er værdier, vi alle dagligt viser på tværs af arbejdspladser og arbejdsopgaver. Men for at vi sammen kan føre vores profession sikkert ind i fremtiden, er en god uddannelsesmæssig ballast helt central.

Her er ernæringsassistentuddannelsen en god og vigtig uddannelse og med en EUX, hvor ernæringsassistentuddannelsen kobles med en studentereksamen, får vi muligheden for at påvirke uddannelsens image sammen med ambitiøse elever, uddannelsesinstitutioner og praktiksteder.

Fremtiden tilhører i høj grad de faglærte, der mestrer professionen og har brede almene kompetencer. De udgør en af de centrale søjler, der er med til at løfte hele professionen og vise over for omverdenen, hvor det er nødvendigt at ansætte kost-, ernærings- og sundhedsfaglige, hvis den generelle folkesundhed skal løftes. Det er derfor, kompetenceløftet, som EUX kan give, er så vigtigt. For alle, både politikere, borgere, patienter og medier, skal vide, at frikadellen ikke har forladt køkkenet, uden at der er tænkt ernæring og sundhed omkring den. Det er på den måde, vi viser over for omverdenen, at vi er mestre i mad og sundhed.

Jeg ser frem til at følge den videre udvikling af erhvervsuddannelserne, hvor den politiske debat allerede er i fuld gang. Politikerne har hørt fra mig én gang. Det bliver sandsynligvis ikke den sidste.

Ghita Parry
/ Formand