Kort nyt - 13

Måltidstænketank handler også om arbejdspladser

Fødevareminister Dan Jørgensen har netop nedsat en måltidstænketank. Formand for Kost & Ernæringsforbundet Ghita Parry er også med. Læs mere.

Interview med forbundets direktør

Fællesskaberne, de faglige, de fagpolitiske og de familiære, skal styrkes, hvis arbejdsforholdene skal være ordentlige og hverdagen god, mener Kost & Ernæringsforbundets direktør, Line Posselt. Læs hele interviewet her.

Alle børn har ret til et sundt måltid mad

Igennem det sidste halve år har Kost & Ernæringsforbundet arbejdet for at sætte fokus på vigtigheden af, at vi får indført madordninger i daginstitutionerne. Det er blandt andet blevet til en madvalgsdag og et arrangement på Folkemødet. Læs mere

Proteiner signalerer magt og sundhed

Proteinholdig kost er tidens løsning på alt fra overvægt til sundhedsproblemer, skriver FOODCULTURE. Belejlighed, magt og forbrugerforvirring er årsagerne til proteintrenden, mener eksperter.  Læs mere.

Nøglehullet giver sundere mad, når folk spiser ude

Når spisesteder bliver godkendt til at bruge Nøglehullet, får menuen som regel et sundhedsmæssigt løft, og personalet får også ofte større viden om ernæring. Det viser en ny undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har foretaget i samarbejde med sekretariatet for Nøglehullet på spisesteder, to år efter nøglehulsordningen blev indført. Læs mere

Fødevareministeriet: Ny holdbarhedsmærkning skal begrænse madspild

Fra den 20. september kan der stå ’Bedst før’ på havregryn, knækbrød og yoghurt. Mange forbrugere misforstår ’Mindst holdbar til’ og kasserer derfor gode fødevarer. Læs mere.