Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 01/2014

Læs hele fagbladet

 

Det starter med uddannelsen

Udspillet til reform af erhvervsuddannelserne har mange gode takter og prøver at rette op på det vigende antal ansøgere og de mange frafald blandt eleverne.

Screening stopper vægttab hos ældre

Forebyggelse: Ernæringsscreening og systematisk ernæringsindsats giver underernærede og småtspisende beboere på to fynske plejecentre bedre livskvalitet og større modstandskraft ved sygdom.

Fik nej til arbejdstøj

Arbejdsmiljø: Christina Ishøy fik i første omgang nej, da hun bad om arbejdstøj, men arbejdsgiveren måtte ændre holdning, da hun kunne pege på, at arbejdstøj var aftalt i overenskomsten.

Mad er medicin

Ernæring: Køkkencheferne på landets hospitaler har lavet 20 anbefalinger til at sidestille ernæring med medicin i forbindelse med indlæggelsen. Mange patienter er underernærede, og det koster dyrt.

Jeg skal ud over stepperne

Profil: Økonoma Hanne Vennevold Sahl kunne ikke leve med beslutningen om, at det nye supersygehus i Gødstrup pludselig skulle bygges uden et køkken. Så hun gik i aktion.

Flere og dygtigere madhåndværkere

Uddannelse: Skrappere adgangskrav, højere kvalitet i undervisningen og ny struktur skal løfte erhvervsuddannelserne. Der er gode takter i regeringens reformtanker, men også grund til bekymring, lyder responsen fra uddannelserne.

Hele kosten i fokus

Nye anbefalinger: Der lægges mere vægt på kostens sammensætning end på de enkelte næringsstoffer i de nye Nordiske Næringsstofanbefalinger, som også institutionerne skal planlægge efter.