Læs hele fagbladet
Det starter med uddannelsen
Udspillet til reform af erhvervsuddannelserne har mange gode takter og prøver at rette op på det vigende antal ansøgere og de mange frafald blandt eleverne.
Screening stopper vægttab hos ældre
Forebyggelse: Ernæringsscreening og systematisk ernæringsindsats giver underernærede og småtspisende beboere på to fynske plejecentre bedre livskvalitet og større modstandskraft ved sygdom.
Fik nej til arbejdstøj
Arbejdsmiljø: Christina Ishøy fik i første omgang nej, da hun bad om arbejdstøj, men arbejdsgiveren måtte ændre holdning, da hun kunne pege på, at arbejdstøj var aftalt i overenskomsten.
Mad er medicin
Ernæring: Køkkencheferne på landets hospitaler har lavet 20 anbefalinger til at sidestille ernæring med medicin i forbindelse med indlæggelsen. Mange patienter er underernærede, og det koster dyrt.
Jeg skal ud over stepperne
Profil: Økonoma Hanne Vennevold Sahl kunne ikke leve med beslutningen om, at det nye supersygehus i Gødstrup pludselig skulle bygges uden et køkken. Så hun gik i aktion.
Flere og dygtigere madhåndværkere
Uddannelse: Skrappere adgangskrav, højere kvalitet i undervisningen og ny struktur skal løfte erhvervsuddannelserne. Der er gode takter i regeringens reformtanker, men også grund til bekymring, lyder responsen fra uddannelserne.
Hele kosten i fokus
Nye anbefalinger: Der lægges mere vægt på kostens sammensætning end på de enkelte næringsstoffer i de nye Nordiske Næringsstofanbefalinger, som også institutionerne skal planlægge efter.